Redactia.ro
Home » Știri » În închisoare, ca la hotel. Penitenciarul unde deținuții o duc bine

În închisoare, ca la hotel. Penitenciarul unde deținuții o duc bine

Codul Penal

În timp ce unii deținuți se plâng de condițiile penitenciarelor unde își ispășesc pedeapsa, există și închisori unde infractorii pot duce un trai mai bun decât în afara gratiilor. Aici e pot face sport, pot învăța să cânte și lua masa cu gardienii.

În închisoare, ca în hotel

Așa am putea spune despre un penitenciar din Norvegia, Halden, care este diferit de orice alt centru de detenție din întreaga lume. Acolo, condamnații sunt respectați și trăiesc, probabil, mai bine decât în libertate. Închisoarea din Halden, Norvegia, este adesea cunoscută ca „cea mai umană închisoare”. Deținuții se bucură de multe privilegii pe care alți infractori din lume nu le au. Pe lângă designul interior modern, cei închiși aici pot să învețe să cânte, să gătească sau să practice sporturi.

Închisoarea Halden, Norvegia - Media: 295344

Tot aici, deținuții au celule comparabile cu apartamentele de fiță din hotelurile de lux, au sala de forță, saună, panou de escalada și își gătesc singuri mâncarea. Fiecare celulă are 12 metri pătrați și e locuită de un singur deținut, are minibar și televizor cu ecran plat. Camera este utilată cu mobilă modernă și cabine de dus generoase, iar la 10 celule există și o bucătărie și o sufragerie, unde deținuții se pot relaxa.

Cum arata un paradis al detinutilor. Imagini impresionante din inchisoarea de LUX a Norvegiei,Halden - Stirileprotv.ro

Infractorii și gardienii iau masa împreună

Dacă în alte închisori gardienii sunt oamenii de temut pentru deținuți aici, aceștia iau masa împreună și fac sport, tot împreună. Totodată, cei mai mulți gardieni sunt femei, pentru că, așa cum consideră conducerea penitenciarului, s-ar reduce agresivitatea celor închiși. Mai mult, gardienii nu poartă arme la ei.

halden-prison-244

Cei mai periculoși indivizi, la Halden

La Halden ajung cei mai periculoși indivizi ai societății, de la criminali, la violatori, până la asasini și la tâlhari. Datorită acestui regim de detenție, rata de încarcerare la nivel de populație este în Norvegia de 75/100.000, aceasta fiind cea mai mică rată din lume. În SUA rata este de 700/100.000. Închisoarea Halden s-a deschis în anul 2010 și a costat statul norvegian echivalentul a 252 milioane de dolari.

Inchisoarea norvegiana Halende, penitenciar sau statiune de relaxare? (FOTO) - Descopera.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: