Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi, închisoare ori suspendarea drepturilor părintești pentru cei care refuză să-și lase copiii la școală

Amenzi, închisoare ori suspendarea drepturilor părintești pentru cei care refuză să-și lase copiii la școală

elevi

Părinții din Spania sunt tot mai îngrijorați cu privire la modul în care se vor desfășura orele, după ce va începe noul an școlar pe 7 septembrie. Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus îi face pe mulți spanioli să ia în considerare posibilitatea de a nu-și duce copiii la școală, o decizie care ar putea avea consecințe grave.

Ascensión Martín, judecător la Curtea Superioară de Justiție din Murcia, a avertizat că părinții care nu vor să-i ducă la clase pe cei mici ar putea ajunge la închisoare sau și-ar putea pierde drepturile tutelare. Acesta a insistat ca părinții sunt obligați să-i lase pe copii la școală, pentru ca aceștia să primească educație. „La fel ca alte drepturi ale copiilor, educația este o datorie pentru părinți”, a declarat Martin, potrivit ABC.es.

A precizat apoi că, potrivit Codului Penal, nerespectarea unor asemenea îndatoriri poate fi sancționată cu amendă, închisoare de la trei la șase luni sau „pedeapsă specială de descalificare pentru exercitarea dreptului la autoritatea părintească, tutelă, încredințare sau îngrijire maternală pentru o perioadă de patru până la zece ani”. În Spania, educația este obligatorie de la 6 la 16 ani. Absenteismul este justificat doar în caz de boală a minorului sau de reședință în străinătate, a amintit recent un avocat în dreptul familiei.

Masca de protecție, obligatorie pentru toți elevii de peste 6 ani

Guvernul de la Madrid a anunțat că toți elevii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte permanent masca de protecție cât sunt la ore în unitățile de învățământ. „Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală, începând cu vârsta de 6 ani, indiferent de păstrarea distanţei”, a declarat, joi, Isabel Celaá, ministrul spaniol al Educației. Toți copiii spanioli vor reveni la școală, pe 7 septembrie. Cursurile vor începe chiar și în regiunile cele mai afectate de epidemie, iar prezența este obligatorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: