Redactia.ro
Home » Știri » Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste. Iată detaliile!

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut

Încă doi români cu dublă cetățenie au fost victime ale conflictului din Israel, iar un alt cetățean român este dat dispărut, potrivit anunțului Ministerului Afacerilor Externe din București.

Pe data de 13 octombrie 2023, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o convorbire telefonică cu Președintele Statului Israel, Isaac Herzog. În timpul acestui dialog, Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm atacurile teroriste inacceptabile îndreptate împotriva Israelului și a exprimat profundul regret că aceste acte violente au dus la pierderea a numeroase vieți nevinovate printre civili. De asemenea, în tragicele evenimente s-au numărat și doi cetățeni români.

Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

Președintele României a asigurat conducerea Statului Israel că țara noastră este gata să ofere asistență de urgență în orice moment, în caz de nevoie. În plus, Președintele Klaus Iohannis a adus mulțumiri Președintelui Isaac Herzog pentru sprijinul oferit de autoritățile israeliene cetățenilor români, în special în ceea ce privește repatrierea în condiții de siguranță a 2162 de cetățeni români până în prezent.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România continuă să se bazeze pe sprijinul valoros al Israelului pentru asistența acordată cetățenilor români în aceste vremuri extrem de dificile. Acest sprijin nu are impact doar asupra Orientului Mijlociu, ci și asupra întregii lumi.

Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:

  • persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;
  • persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare”, a tranmis MAE într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: