Redactia.ro
Home » Știri » Încă trei cazuri cu noua tulpină Covid 19, din Marea Britanie, au apărut în România

Încă trei cazuri cu noua tulpină Covid 19, din Marea Britanie, au apărut în România

o noua tulpina pentru coronavirus

Încă trei cazuri cu noua tulpină Covid 19, din Marea Britanie, au apărut în România. Două dintre ele sunt de la Școala 28 din Capitală, iar una dintre ele este o persoană tânără, care nu are legătură cu persoanele de la unitatea de învățământ. Așadar, avem un total de opt cazuri cu acest nou tip de tulpină. 

Încă trei cazuri cu noua tulpină Covid 19, din Marea Britanie, au apărut în România

Încă trei cazuri cu noua tulpină Covid 19, din Marea Britanie, au apărut în România. Două persoane dintre cele trei cazuri fac parte din focarul  de la Școala 28 din Capitală, iar una dintre ele este o tânără care nu are legătură cu focarul de la unitatea de învățământ. Astfel, în momentul de față, sunt opt cazuri confirmate virusul mutant, varianta britanică, informează Aleph News.

„Sunt încă trei teste care au fost confirmate după secvențiere. Două dintre ele aparțin focarului de la școală. Un test este nou la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără, am luat legătura telefonic cu dânsa, este într-o stare generală bună, carantinată la domiciuliu, împreună cu prietenul care este de asemenea confirmat pozitiv cu tulpina comună”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria.

Totodată, Andreea Moldovan a precizat că se va face o anchetă la școala din Capitală unde există focarul.

Opt cazuri în țară cu noua tulpină Covid19, din UK, în România

Noi cazuri au apărut în Bucureşti, la Şcoala 28, iar ulterior un caz în Suceava şi altul în Constanţa. Un bărbat din Costanța a fost depistat, marți, cu tulpina KENT, care se transmite cu 70 % mai repede. Bărbatul nu a călătorit în Marea Britanie și are 69 de ani. Acum se află internat la un spital din Capitală.

În Suceava, noua tulpină a fost indentificată la un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a venit din Marea Britanie în România, pe data de 5 ianuarie.

„Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în Spitalul Județean, la secția de Boli Infecțioase, unde se află și în prezent în investigații și tratament. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat 4 contacți direcți care se află în carantină, sub supraveghere. Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino”, potrivit unui comunicat de la Ministerul Sănătății.

Varianta Kent a noii tulpini din Marea Britanie este cea mai periculoasă, spun specialiștii.

”Fiind mai infecțioasă, infectează mai mulți oameni. Un număr mai mare de oameni vor avea nevoie de terapie intensivă și implicit un număr mai mare de oameni sunt expuși riscului de a muri”, informează Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: