Redactia.ro
Home » Știri » Prima țară din Europa care a scăpat de infecția de coronavirus. Timp de 20 de zile nu au mai fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire

Prima țară din Europa care a scăpat de infecția de coronavirus. Timp de 20 de zile nu au mai fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire

Prima tara din Europa

Duminică, pe teritoriul statului Muntenegru nu au mai fost confirmată nicio persoană infectată cu coronavirus, astfel devenind prima țară din Europa liberă de coronavirus. În această țară nu au mai fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire timp de 20 de zile consecutiv.

Muntenegru a devenit prima țară din Europa liberă de coronavirus

Potrivit Institutului de Sănătate Națională al Muntenegrului a precizat că acest stat s-a eliberat de coronavirus. Timp de 20 de zile consecutiv, în Muntenegru nu au mai fost înregistrate cazuri noi de contaminare.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 140 de teste și niciunul nu a ieșit pozitiv, iar în momentul de față statul Muntenegru nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Autoritățile sanitare din Muntenegru au precizat că epidemia de coronavirus va fi declarată încheiată după ce nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

La 17 martie, Muntenegru a fost ultima țară din Europa care a confirmat un caz de coronavirus. În această perioadă, în micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vinecări și 9 decese.

Țările din Europa și-au folosit propriile strategii pentru relaxa restricțiile

După 70 de zile de stat în izolare din cauza coronavirusului, țările din Uniunea Europeană au decis să își relaxese restricțiile impuse de autorități.

În Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa de infecția de coronavirus, a decis să-și lase copiii cu vârste sub 14 ani să iasă afară. Regula este ca fiecare copil să fie însoțit de către un părinte sau un membru al familiei.

Pe teritoriul italienesc, oamenii sunt liberi să iasă afară doar în zonele în care aceștia locuiesc. Totodată, școlile vor rămâne închise și se vor redeschide după vacanța de vară.

În România, autoritățile au decis ca cetățenii să iasă afară fără a mai completa declarațiile pe proprie răspundere, iar purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie.

În Germania, purtarea măștilor de protecție este obligatorie, însă momentan la Berlin se poate merge fără mască facială la cumpărătură.

În același timp, Austria renunță la cele mai dure dintre măsurile de protecție. Austriecilor le este permis să se întâlnescă în grupuri de până la zece persoane,dar trebuie să păstreze distanța socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: