Redactia.ro
Home » Știri » Încă un deces după incendiul de la Matei Balș! Bilanțul a crescut la 6

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș! Bilanțul a crescut la 6

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș! Bilanțul a crescut la 6

A fost înregistrat încă un deces după incediul de la Matei Balș! Bilanțul a ajuns astfel la 6, după ce o femeie de 58 de ani s-a stins din viață sâmbătă. 

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș

UPDATE: Ministerul Sănătății a declarat că s-a produs o încurcătură. Se pare că al șaselea pacient care a decedat în urma incendiului de la Matei Balș este de fapt un bărbat în vârstă de 70 de ani.

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș! Ministerul Sănătății a fost anunțat despre un nou deces înregistrat în randul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infectioase “Matei Balș” după incendiul produs. Bilanțul tragic ajunge astfel la 6 morți.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

Planul alb, în mai multe spitale

Un număr de 53 de bolnavi au fost transferați ieri dimineață în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș”. Trei dintre ei au fost intubați în unitățile sanitare în care au ajuns, însă doar unul din cauza faptului că organismul i-a fost afectat de incendiu.

Sunt însă mai mulți în stare gravă, în secțiile de terapie intensivă. Cei mai mulți dintre acești 53 de bolnavi sunt conectați la surse de oxigen, așa erau și când se aflau internați în Institutul ”Matei Balș”, pentru că vorbim despre bolnavi care au infecția Covid-19 și aveau plămânii atât de afectați de virus încât nu pot respira singuri și atunci au nevoie de această susținere exterioară.

Cei mai mulți dintre ei au ajuns la Spitalul ”Sf. Ioan”, spital suport covid. S-a declanșat planul alb în mai multe unități sanitare, Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București, spunea că a chemat mai bine de 100 de medici și asistenți de acasă.

Pe de-o parte, cei de la Institutul ”Matei Balș” susțin că au toate avizele și autorizațiile necesare, inclusiv pentru incendiu, însă sunt surse care spun că nu au autorizație. De altfel, sunt în toată țara 301 unități sanitare fără autorizație la incendiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: