Redactia.ro
Home » Știri » Încă un pacient de la Matei Balș a decedat în urma incendiului! Bilanțul a ajuns la 8 morți

Încă un pacient de la Matei Balș a decedat în urma incendiului! Bilanțul a ajuns la 8 morți

Încă un pacient de la Matei Balș a decedat în urma incendiului! Bilanțul a ajuns la 8 morți

Veste tristă în urma incendiului de la Matei Balș! Încă un pacient a murit, iar acum bilanțul morților a ajuns la 8. Cine este victima?

Încă un pacient de la Matei Balș a decedat în urma incendiului! Potrivit primelor informații, victima este un bărbat de 87 de ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului.

Starea de sănătate a pacienților transferați de la Balș

Ministerul Sănătății a transmis informații în legătură cu starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul „Matei Balș” în urma incendiului. O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani continuă luni cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului “Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei se vor relua audierile de martori, fiind chemate cadre medicale, dar şi rude ale victimelor. La INML au mai rămas de identificat două dintre victimele incendiului, ale căror trupuri au fost carbonizate. Anchetatorii desfăşoară şi verificări referitoare la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi de pază a spitalului.

Incendiul de la “Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar.

Duminică, a decedat o femeie de 67 de ani, care era internată la un etaj superior al pavilionului unde a izbucnit incendiul şi a fost transferată într-o secţie ATI a acestei unităţi sanitare.

Etichete: