Redactia.ro
Home » Știri » Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit. Bilanțul ajunge la șapte morți

Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit. Bilanțul ajunge la șapte morți

Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit

Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit. Din păcate bilanțul victimelor de la Institutul Matei Balș a ajuns la șapte. O altă persoană a decedat în urmă cu puțin timp. Reamintim că ieri a fost o confuzie creată de Ministerul Sănătății, referitoare la cea de-a șasea victimă. S-a vorbit despre faptul că ar fi vorba despre o femeie, dar ulterior, autoritățile au declarat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, care avea probleme pneumologice, fără să fi fost afectat de incendiul de la spital.

Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit. Bilanțul ajunge la șapte morți

Un alt pacient rănit în incendiul de la Matei Balș a murit. Potrivit Ministerului Sănătății, bilanțul victimelor de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a ajuns la șapte. Este vorba despre un alt pacient rănit, transferat la un alt spital, dar  pentru care medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.  Cea de-a șapta victimă este o femeie în vârstă de 67 de ani, internată tot la Matei Balș, fiind transferată într-un alt pavilion. Medicii legiști urmează să efectueze necropsia femeii pentru a afla care sunt cauzele morții. Până astăzi, 31 ianuarie, bilanțul persoanelor decedate în incendiul de la Institutul Național Matei Balș din Capitală  a ajuns la șapte.

În ceea ce privește starea pacienților care au supraviețuit în urma tragediei, aceasta este stabilă. La spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă, iar la Spitalul Universitar de Urgență din București sunt internați 4 pacienți, toți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă, iar la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” sunt 6 pacienți, unul fiind în stare gravă.

De asemenea, în Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, iar la Spitalul Militar Central sunt patru pacienți, unul în stare stabilă, doi urmează să fie externați, iar un pacient este intubat și instabil la Terapie Intensivă.

La spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt internați patru pacienți, doi în stare stabilă și doi internați la ATI, în spitalul MAI „Dimitrie Gerota” se află un pacient intubat la ATI. Șase pacienți sunt internați și la Spitalul Floreasca, trei în stare stabilă și trei urmează să fie externați.

Trei pacienți au murit din cauza expunerii la foc

Duminică, medicii legiști au declarat că au fost efectuate necropsiile celor cinci pacienți decedați în prima zi în incendiul de la Institutul Național Matei Balș. Conform specialiștilor, patru dintre victime au fost găsite complet carbonizate, fiecare aflându-se în locuri diferite în salonul în care erau internați, iar cea de-a cincea persoană  a murit la scurt timp după ce a fost transferată la o Spitalul Floreasca. Aceasta a fost intoxicată cu monoxid de carbon și a fost expusă la căldura puternică. Toți pacienții aveau în jur de 60 de ani. Surse din anchetă susțin că dintre victimele găsite carbonizate, una  a fost găsită pe holul principal al pavilionului, una între paturi, una pe balcon și o alta în grupul sanitar al salonului.

Incendiul s-a produs vineri dimineața, în jurul orei 05.00, când unul din pavilioanele spitalului a luat foc. Pompierii au ajuns la fața locului după 8 minute de la inițierea primului apel făcut la 112, după care au ajuns mai multe echipaje.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: