Redactia.ro
Home » Știri » Incendiul de la „Matei Balș”! Medicii legiști au stabilit cauzele morții celor cinci victime găsite în salonul groazei

Incendiul de la „Matei Balș”! Medicii legiști au stabilit cauzele morții celor cinci victime găsite în salonul groazei

Incendiul de la „Matei Balș”!

Incendiul de la Matei Balș! Medicii legiști au stabilit cauza morții celor cinci persoane găsite fără suflare în salonul care a ars la Institutul Național Matei Balș. Incendiul izbucnit vineri dimineață la spitalul Matei Balș a șocat întreaga lume, și a îndurerat rudelor victimelor care au ars în interiorul unității spitalicești.

Incendiul de la „Matei Balș” ! Medicii legiști au stabilit cauzele morții celor cinci victime găsite în salonul groazei

Incendiul de la Matei Balș! Incendiul produs vineri dimineață la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală a șocat întreaga țară, în special faptul că cinci persoane și-au pierdut viața din cauza acestei tragedii. La scurt timp, medicii legiști au preluat pacienții decedați, iar duminică au declarat care a fost cauza morții acestora. Conform specialiștilor, patru dintre victime au fost găsite complet carbornizate, fiecare într-un loc diferit al salonului în care erau internați, aceștia fiind infectați cu noul coronavirus. Ultimele două victime au decedat la scurt timp după ce au fost transferate la alte unități medicale din Capitală.

patru pacienți carbonizați au fost găsiți de pompieri pe holul principal, între paturile din salon, pe balconul salonului și în baia salonului. Potrivit anchetatorilor care au efectuatu o anchetă preliminară, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, urmat de o explozie a două butelii de oxigen.

Trei pacienți au murit carbonizați

Așadar, prima victimă, un bărbat, a murit din cauza arsurilor puternice pe 100% din suprafața corpului și pe căile respiratorii, cea de-a doua victimă, o femeie a avut arsuri și intoxicație cu monoxid de carbon, un bărbat cu arsuri de căi respiratorii și intoxicație cu monoxid de carbon, bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafața corpului, iar cea de-a cincea victimă este o femeie intoxicată cu monoxid de carbon și expunerea la căldura emanată.

Activitatea de cercetare la fața locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineața zilei de mâine. Au fost efectuate, de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identității acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN. Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico–legale. La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor. De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În dimineața zilei de vineri, un pavilion al Institutului Național Matei Balș din Capitală, a luat foc, iar cinci persoane au murit în urma incendiului. Tragedia s-a produs în jurul orei 05.00, iar primul echipaj de pompieri au ajuns la fața locului după 8 minute de la inițierea primului apel la 112, ulterior fiind chemate mai multe echipaje. La scurt timp au ajuns și autoritățile, iar rudele victimelor au venit într-un suflet pentru a se interesa de starea de sănătatea a celor dragi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: