Redactia.ro
Home » Știri » Incendii puternice de vegetație în mai multe stațiuni turistice din Grecia. Statul elen a emis o avertizare de călătorie

Incendii puternice de vegetație în mai multe stațiuni turistice din Grecia. Statul elen a emis o avertizare de călătorie

Vremea extrem de caldă, din Grecia, din ultimele zile, a dus la izbucnirea unor incendii de vegetație, în mai multe zone frecventate de turiști. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că statul elen a emis o avertizare despre creşterea riscului incendiilor de acest tip.

Incendii puternice de vegetație în mai multe stațiuni turistice din Grecia. Statul elen a emis o avertizare de călătorie

Incendii de vegetație în Grecia. Autoritățile din zonă au emis o avertizare în acest sens, pentru turiștii care vor vizita următoarele zone: Attica, Evia (cu excepţia Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea şi Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia şi Lakonia în Peloponez, insula Rodos.

În avertizarea emisă se recomandă tuturor persoanelor să nu aprinderea focul în aer liber, să sune autoritățile dacă observă incendii în zonele unde se află și să precizeze: locaţia, direcţia de manifestare/răspândire a acestuia, precum şi tipul de vegetaţie curprins de flăcări. Pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecţie Civilă din Grecia, se regăsec instrucțiuni în limba engleză: https://www.civilprotection.gr/en/forest-fires.

Unde se pot semnala incendiile de vegetație sau de orice tip

Dacă întâmpină astfel de situații, românii pot suna la: Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), iar de aici vor di redirecționați la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și apoi către operatorii Call Center.  Pentru situații de urgență se poate suna tot la Ambasadei României în Grecia, dar la un număr diferit (+306978996222) sau la Consulatul General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE mai recomandă și consultarea site-urilor:

-atena.mae.ro,

-salonic.mae.ro

-ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro,

-www.meteoalarm.eu, www.mae.roTotodată, reamintește și de aplicația „Călătoreşte în siguranţă”, disponibilă pentru români, unde se pot găsi informaţii şi sfaturi de călătorie. Primul incediu de vegetație a izbucnit în Grecia pe data de 20 mai, într-o zonă muntoasă de la Golful Corint. Deși nu a fost înregistrată vreo victimă, sase sate si doua manastiri au fost evacuate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: