Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții într-un bloc din Sibiu. Aproape 70 de persoane au fost scoase din clădire de pompieri

Incendiu de proporții într-un bloc din Sibiu. Aproape 70 de persoane au fost scoase din clădire de pompieri

GALERIE FOTO (2)

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un eveniment nefericit a avut loc în orașul Sibiu – o explozie urmată de un incendiu în subsolul unui bloc. Acest incident a generat panică și a necesitat evacuarea a numeroase persoane, în timp ce două dintre acestea au suferit răni și au fost transportate la spital.

Focul a izbucnit într-o boxă din subsolul clădirii, generând o cantitate mare de fum. Din păcate, diverse bunuri depozitate în acea zonă au fost distruse, iar temperaturile ridicate au provocat spargerea țevii principale de apă, inundând subsolul.

Incendiu devastator la Sibiu

Autoritățile locale au intervenit rapid și au mobilizat resurse semnificative pentru a face față situației de urgență. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, două echipe SMURD și două autospeciale pentru intervenții rapide. În prima etapă, incendiul a fost localizat în subsolul tehnic al clădirii de zece etaje. Pompierii au acționat prompt pentru a lichida focul și a ventila subsolul, holurile și scările imobilului. Aproximativ 70 de persoane au fost evacuate preventiv, asigurându-se astfel siguranța și protecția acestora.

După aproximativ o oră de la izbucnirea incendiului, sergentul major Andreea Ștefan a informat că focul a afectat o boxă din subsolul clădirii, generând degajări puternice de fum.

„În acea zonă, diverse bunuri depozitate au ars, afectând aproximativ o suprafață de 5 metri pătrați. Din cauza temperaturilor ridicate, țeava principală de apă s-a spart, ceea ce a dus la inundarea subsolului cu aproximativ 5 centimetri de apă. Pompierii au reușit să stingă incendiul și au asigurat ventilarea subsolului, a holurilor și a scărilor din clădire”, a explicat Andreea Ștefan.

De unde a pornit incendiul

Cauza incendiului a fost identificată ca fiind o explozie generată de amestecul de vapori prezent în subsol. Echipele SMURD au oferit asistență medicală pentru trei persoane afectate. Un bărbat în vârstă de 43 de ani a suferit arsuri la mâini și față, fiind transferat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Sibiu.

Un alt bărbat de 46 de ani a fost intoxicat cu fum și, întrucât acuza dureri în piept, a fost transportat la spital. În plus, o femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un atac de panică, dar a refuzat transportul la spital, conform declarațiilor reprezentanților ISU Sibiu.

„Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru trei persoane. Un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri pe mâini și pe față, fiind transportat la UPU Sibiu. Un bărbat de 46 de ani a fost ușor intoxicat cu fum, acuzând dureri în piept. A fost și el transportat la UPU Sibiu. O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital”, se arată în comunicatul oferit ulterior de ISU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: