Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la Politehnica Bucureşti! S-au văzut degajări mari de fum din clădirea Rectoratului

Incendiu la Politehnica Bucureşti! S-au văzut degajări mari de fum din clădirea Rectoratului

GALERIE FOTO (3) Incendiu la Politehnica Bucureşti! S-au văzut degajări mari de fum din clădirea Rectoratului

Un incendiu a izbucnit marți la Politehnica București! Pompierii au intervenit după ce s-a tras alarma cum că au fost degajări mari de fum din clădirea Rectoratului, fără a se vedea flacără.

Incendiu la Politehnica Bucureşti

ISU Bucureşti-ILfov a intervenit, marţi, la un incendiu izbucnit la Politehnica Bucureşti. Au fost alertate zece autospeciale. Ulterior incendiul a fost stins.

Potrivit primelor date, incendiul s-a produs la subsolul clădirii. Pompierii au transmis că s-a manifestat la o cameră tehnică din subsolul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri.

”Sunt degajari mari de fum, nu sunt persoane surprinse”, au transmis pompierii, precizând că nu se văd flăcări.

Incendiu la Politehnica Bucureşti! S-au văzut degajări mari de fum din clădirea Rectoratului

Incendiu la Universitatea din Oradea

De asemenea, la începutul acestei luni un incendiu a izbucnit într-o clădire aflată în modernizare a Universităţii din Oradea. La Universitate au acţionat echipajele Detaşamentului 1 Oradea, cu 3 autospeciale cu apă şi spumă, autospeciala de lucru la înălţime şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 Oradea.

Pompierii au rămas în clădire pentru înlăturarea efectelor negative produse de incendiu şi stabilirea cauzei. La faţa locului a venit şi rectorul Universităţii, Constantin Bungău, pentru a evalua proporţiile incendiului. În imaginea de mai jos, el priveşte un tablou cu cadre didactice şi asolvenţi de Teologie, ce are în centru o icoană, care a scăpat neatins de flăcări.
Incendiu la Politehnica Bucureşti! S-au văzut degajări mari de fum din clădirea Rectoratului

„La ora 12.30 am fost sesizaţi cu privire la producerea incendiului într-o clădire a Universităţii. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe holul etajului 2 al clădirii, aflate în renovare, acesta şi etajul 3 fiind inundate cu fum”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit acesteia, focul a fost stins în maxim 15 minute. „Au ars elemente de mobilier amplasate în holul clădirii, 6 bănci şi 4 scaune. Nu s-au înregistrat victime, nicio persoană nu a fost rănită. După stingerea incendiului pompierii militari au evacuat fumul de pe cele două etaje cu ventilatoarele din dotare”, a mai precizat Camelia Roşca.

Incendiul s-a produs în corpul E, amplasat chiar la intrarea în campusul Universităţii. Rectorul Constantin Bungău a declarat că acel corp de clădire a intrat în reabilitare în primăvara anului 2020, când a şi fost predat firmei Termoline. În prezent, muncitorii lucrează la parchetul din sălile de curs, care din fericire nu au fost atinse de flăcări.

„Pagubele vor fi evaluate, vom vedea dacă firma are asigurări. Firma care realizează lucrările este Termoline, care lucrează probabil cu diferiţi subcontractanţi pe partea de iluminat, pe partea de parchetat… S-a lucrat aseară până la ora 10 şi ceva, din câte am fost informaţi de paznici, la finisarea parchetului din sălile de curs. S-ar putea ca să fie ori ceva de la o zonă electrică, ori probabil ceva s-a întâmplat”, a declarat Constantin Bungău.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: