Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu puternic într-un spital Covid din Bagdad! Explozia unui rezervor de oxigen a ucis 82 de oameni

Incendiu puternic într-un spital Covid din Bagdad! Explozia unui rezervor de oxigen a ucis 82 de oameni

Incendiu puternic într-un spital Covid din Bagdad! Explozia unui rezervor de oxigen a ucis 23 de oameni

Un incendiu de proporții a izbucnit îmtr-un spital covid din Bagdad. Cel puțin 23 de persoane au murit, iar alți zeci de pacienți au fost răniți în flăcările care au izbucnit sâmbătă seara la spitalul Ibn Khatib.

Incendiu puternic într-un spital Covid din Bagdad

UPDATE: Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit unui nou bilanţ în creştere al acestei tragedii, informează AFP şi dpa.

Potrivit noului bilanţ, furnizat de Ministerul de Interne irakian, „82 de persoane au fost ucise şi 110 au fost rănite” în incendiu.

Știrea inițială.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la spitalul Ibn Khatib din capitala Irakului, Bagdad. Rapoartele spun că un incident a dus la explozia unui rezervor de oxigen, provocând incendiul, relatează BBC.

Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”. Șeful Apărării Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat că focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului.

”30 de pacienți se aflau în secția de terapie intensivă a spitalului”, care a fost rezervată pentru cele mai grave cazuri de Covid-19 din Bagdad, a declarat o sursă de spital pentru agenția de presă AFP.

Pacienții care au supraviețuit au fost transportați la alte spitale

Răniții și pacienții care nu au fost răniți au fost duși cu ambulanța la alte spitale din apropiere. Apărarea civilă a declarat că focul era sub control la primele ore ale dimineții. Într-un comunicat, comisia guvernamentală pentru drepturile omului a declarat că incidentul este „o crimă împotriva pacienților cu Covid-19”.

Spitalele irakiene au fost forțate la limită în timpul pandemiei, slăbite de ani de război, neglijare și corupție. Infecțiile cu coronavirus au crescut puternic din februarie în Irak și au trecut un milion de cazuri în această săptămână. Ministerul Sănătății a înregistrat un total de 1.025.288 de cazuri și 15.217 decese de la începutul pandemiei.

Țara a lansat luna trecută campania de vaccinare și a primit aproape 650.000 de doze, dintre care cele mai multe provin de la Covax, un program global de partajare a dozelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: