Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții în Uricani. Oamenii au sărit pe geam pentru a nu fi cuprinși de flăcări

Incendiu de proporții în Uricani. Oamenii au sărit pe geam pentru a nu fi cuprinși de flăcări

Incendiu de proporții în Uricani. (1)

Incendiu de proporții în Uricani. În cursul zilei de vineri a izbucnit un incendiu într-un bloc de locuințe din localitatea Uricani, județul Hunedoara. Flăcările devastatoare au pus în pericol viețile oamenilor, care au sărit pe geam pentru a fugi din calea incendiului.

Incendiu de proporții în Uricani. Oamenii au sărit pe geam pentru a nu fi cuprinși de flăcări

Incendiu de proporții în Uricani. În urmă cu puțin timp a izbucnit un incendiu devastator în localitate Uricani din județul Hunedoara. Un apartament a luat foc, iar la fața locului au fost chemate mai multe echipaje de pompieri pentru a stinge flăcările imense. Totodată, oamenii din interiorul apartamentului au sărit pe geam pentru a se salva din calea flăcărilor.

Mai multe persoane au stat agățate de geam, la etajul 4 până au venit salvatorii, care i-a recuperat de pe fațada blocului. Pompierii ai Gărzii Lupeni au intervenit cu o autospecială de stingere, o ambulanță și o autoscară pentru a elimina flăcările care au pornit într-un apartament de la etajul 1 al blocului. Conform Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, autoritățile au evacuat de urgență locatarii prezenți în imobil la momentul producerii flăcărilor. Patru persoane din bloc, de la etajul 1, și alte două de la etajul patru, au avut nevoie de un control al echipajelor medicale. Pompierii au reușit limitarea flăcărilor la nivelul bucătăriei și al unei camere din apartament. Autoritățile urmează să stabilească principalele cauze ale izbucnirii flăcărilor. Incendiul a fost surprins de martori, iar în filmare se poate auzi vocea unui bărbat care țipă văzându-și casa în flacări. „Căsuța mea, căsuța mea”.

Incendiu la spitalul din Dej

În urmă cu două zile, un incendiu s-a produs în incinta Spitalului Municipal Dej. Două echipaje de pompieri au fost chemate, după ce un transformator de curent a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Potrivit comunicatului de presă emis de ISU Cluj, pompierii au găsit o masă din materiale plastice care ardea și câteva elemente ale tabloului de siguranță topite. Specialiștii au oprit alimentarea cu energie, după care au acționat cu stingătoare cu plumb.Pompierii sosiți la fața locului au găsit o masă din materiale plastice care ardea în incinta respectivă și câteva elemente ale tabloului de siguranță topite. „Imediat s-a întrerupt alimentarea cu energie a punctului de transformare și s-a acționat cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar concomitent s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătățile punctului de transformare”, transmite ISU Cluj.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar salvatorii au precizat că nu a fost nevoie ca spitalul să fie evacuat, pentru că focul s-a aprins într-o clădire diferită de cea în care se tratează oamenii. Spre deosebire de incendiul produs la Spitalul din Piatra Neamț, unde a existat un singur supraviețuitor, în acest caz, finalul nu a fost unul tragic. “Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau personalul unității sanitare, alimentarea cu energie electrică a spitalului este asigurată în continuare pentru zonele sensibile, fiind sistată parțial alimentarea cu energie electrică a zonelor administrative și policlinica spitalului. Din cercetările preliminare a rezultat că evenimentul s-a produs în urma unei defecțiuni a elementelor din instalațiile punctului de transformare”, a mai transmis ISU Cluj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: