Redactia.ro
Home » Homepage » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova! Cadrele medicale au sărit pe geam

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova! Cadrele medicale au sărit pe geam

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova! Cadrele medicale au sărit pe geam

Un incendiu de proporții a avut loc luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al clădirii și au suferit fracturi la membrele inferioare. 

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

ISU Dolj a anunțat luni seara că un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient care avea un salon o brichetă.

La faţa locului au fost trimise două subunităţi de intervenţie – Detaşamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu șase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare grea şi o ambulanţă tip B. 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Reprezentantul ISU Dolj a declarat că sunt trei victime din rândul cadrelor medicale, care au suferit fracturi la picioare, după ce au sărit pe geam de la etajul 1 al clădirii.

”Incendiul a fost lichidat. 18 persoane s-au autoevacuat, iar una a fost evacuată de către salvatorii ajunși la fața locului. Sunt și trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam. Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și pardoselei din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen”, a precizat acesta, într-o intervenție la Digi24.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum.

”Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Incendiul a pornit de la un pacient care a dat foc saltelei cu bricheta

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, susține că spitalul în care a izbucnit incendiul era recent reabilitat și că focul a fost provocat de o pacientă care a incendiat o saltea. Primarul a solicitat declanșarea unei anchete pentru a afla cum a ajuns o brichetă la un pacient și de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internați.

”Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, in toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: