Redactia.ro
Home » Știri » Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022. Cum se procedează

Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022. Cum se procedează

Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022. Miercuri, 17 martie, au început pregătirile pentru clasa zero. Așadar, părinții vor afla câte clase pregătitoare vor exista, din toamnă, în fiecare unitate de învățământ. Școlile și inspectoratele școlare ar urma să afișeze planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare.

Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022. Cum se procedează

Au început înscrierile la clasa pregătitoare 2021-2022. Potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial vineri seara, înscrierile la clasa pregătitoare 2021 încep pe 17 martie și părinții din întreaga țară vor afla câte clase pregătitoare vor exista, din toamnă, în fiecare unitate de învățământ. Cererile de înscriere se depun abia la sfârșitul lumii. Inspectoratele școlare din toată țara afișează planul de școlizare, pentru ca părinții să știe câte clase pregătitoare vor fi disponibile din toamnă.

În București sunt propuse de către Ministerul Educației 592 de clase de stat, 20 de învățământul special și 96 la privat, astfel, sunt așteptați să se înscrie puțin peste 28.000 de elevi. De asemenea, numărul de clase poate fi suplimentat. Cererile pentru înscrierea în clasa zero se vor depune în perioada 29 martie-28 aprilie, iar părinții pot face acets lucru atât online, cât și în persoană.
Mai mult, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 și care nu au mers la grădiniță sau care s-au întors din străinătate, vor fi nevoiți să susțină o evaluare. Aceasta se poate organiza față în față sau online pentru cei care nu pot participa fizic din motive personale.

Calendarul înscrierii în învâțământul primar 2021-2022

  • 17 martie 2021 – Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.
  • Afișarea, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului școlar, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi:
  • posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala,
  • posibilitatea organizării programului Școala după școală,
    fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.
    18 martie 2021 – Postarea pe site-ul CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, și care:
    -nu au frecventat grădinița;
    -s-au întors din străinătate;
  • Afișarea programului de evaluare a copiilor la avizierul și pe site-ul CJRAE/CMBRAE;
  • Postarea pe site-ul inspectoratelor școlare, respectiv al unităților de învățământ cu nivel preșcolar/primar a modelului de cerere-tip (Anexa 1) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care au frecventat grădinița și care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv.
  • 19 martie 2021 – Anunțarea, prin afișare la sediul unității de învățământ/ pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
  • Anunțarea, prin afișare la sediul unității de învățământ/pe site-ul acestora, a listei documentelor care să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare și a procedurii privind constituirea formațiunilor de elevi.
  • 22 martie – 27 aprilie 2021 Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: