Redactia.ro
Home » Știri » Începând de astăzi se va prelungi starea de alertă! Ce se va întâmpla cu Paștele

Începând de astăzi se va prelungi starea de alertă! Ce se va întâmpla cu Paștele

Începând de astăzi se va prelungi starea de alertă! Ce se va întâmpla cu Paștele

Guvernul va aproba astăzi o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Tot atunci va fi luată şi o decizie cu privire la restricțiile din noaptea de Înviere.

Începând de astăzi se va prelungi starea de alertă

Guvernul va prelungi starea de alertă, potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu. De asemenea, astăzi va fi luată şi o decizie cu privire la restricțiile din noaptea de Înviere.

”Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei Guvernului ce vor face autorităţile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Paştele catolic şi Pesah.

Restricţii ridicate pentru Paștele catolic

Au fost ridicate restricțiile pentru Paștele catolic. În noaptea de 3 spre 4 aprilie s-a permis circulația după ora 20:00, până la ora 2:00, deorece a ayut loc slujba de Înviere a Paștelui Catolic. Credincioșii s-au deplasat fără declarație pe propria răspundere în acest interval.

”În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

De asemenea, după nu se va permite accesul la slubă a credincioșilor care prezintă simptome de coronavirus.

”Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.