Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj de Paștele Catolic: ”Sacrificiile pe care le facem vor fi în curând răsplătite”

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele Catolic: ”Sacrificiile pe care le facem vor fi în curând răsplătite”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Paștelui Catolic. Șeful statului a îndemnat la credință și speranță și este convins, că perioada pandemiei pe care o traversăm, va fi depășită cu bine.

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele Catolic: ”Sacrificiile pe care le facem vor fi în curând răsplătite”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru creștinii catolici care vor merge în această seară la slujba de Înviere, iar mâine vor sărbători prima zi de Paști. Șeful statului i-a îndemnat să nu-și piardă speranța și credința, deoarece totul se va orienta spre bine, curând.

„Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate! În aceste momente avem nevoie, mai mult ca oricând, de credința și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă. Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă, provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră și ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp! Sunt convins că sacrificiile pe care le facem acum vor fi în curând răsplătite și ne vom putea reîntâlni, în siguranță, cu toți cei apropiați”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, a transmis credincioșilor catolici și ”liniște sufletească, armonie și generozitate față de semeni”.

”Aceste zile de sărbătoare, încărcate de profunde semnificații spirituale, să vă aducă liniște sufletească, armonie și generozitate față de semeni”, a transmis președintele într-un mesaj video postat de Administrația Prezidențială.

Restricții ridicate în acest weekend

Pentru ca oamenii să poată merge la slujba de Înviere, a Paștelui Catolic, autoritățile permit în noaptea de 3 spre 4 aprilie deplasarea după ora 20:00 până la 2:00, atunci când se va încheia slujba. Însă, persoanele care manifestă simptome Covid19, nu vor putea lua parte la slujbă. De altfel, celelalte restrictii rămân valabile.

„În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase (…) Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur”, a transmis Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Pentru se evita situații neplăcute, autoritățile vor sta la dispoziție, în acest weekend.

„Este primul week-end al vacanței școlare, așa că atenția noastră va fi direcționată către zonele turistice, pentru siguranța cetățenilor: și cea fizică, și cea sanitară. Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenați în această misiune”, precizează Jandarmeria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: