Redactia.ro
Home » Știri » Începe școala pe 15 mai? Ce a vrut să spună, de fapt, Ludovic Orban

Începe școala pe 15 mai? Ce a vrut să spună, de fapt, Ludovic Orban

Începe școala pe 15 mai?

Când începe școala? Pe 15 mai s-ar putea întoarce elevii la cursuri? Ludovic Orban a dat de înțeles că aceasta ar fi data în care s-ar putea ca elevii să revină pe băncile școlii.

Marți, Ludovic Orban a susținut o conferință prin care a asigurat toți elevii că anul școlar va fi încheiat. În această vară, atât elevii cât și studenții vor încheia studiile și vor susține examenele. Premierul României a încurajat profesorii să intensifice predarea online pentru pregătirea examenelor.

Mai mult, Orban a spus că, după 15 mai, s-ar putea ca elevii să revină la școală.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară.


Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”,
a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Tot marți, Ministerul Educației a anunțat că programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost reviziute. Acestea vor conține numai materia din primul semestru al anului școlar 2019-2020.

După ce modificarea va fi va fi publicată în Monitorul Oficial, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe, pentru a putea fi consultate de cadrele didactice și de elevi.

Când începe școala. Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat

Evaluarea Națională, pe care o susțin absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020, reprezintă examen la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică, și cea pentru Bacalaureat 2020, la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a precizat ministrul Monica Anisie, potrivit comunicatului.

De asemenea, e posibil ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat să aibă loc în luna iulie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: