Redactia.ro
Home » Știri » Incident alarmant în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion cu 80 de pasageri

Incident alarmant în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion cu 80 de pasageri

GALERIE FOTO (5) Incident alarmant în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion cu 80 de pasageri

Incident alarmant în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion cu 80 de pasageri. Iată detaliile!

Incident alarmant în SUA

Un incident deosebit de grav a avut loc recent în SUA! Un fost pilot aflat în afara serviciului a încercat să oprească motoarele unui avion plin cu 80 de pasageri în timpul unui zbor programat din Everett, Washington, către San Francisco. Momentul șocant a generat panică și alarmă la bord, dar datorită răspunsului rapid al echipajului de zbor și al pasagerilor, tragedia a fost evitată.

Potrivit informațiilor obținute, incidentul a avut loc duminică seara, când avionul a fost deviat spre Portland din cauza unei „amenințări la securitate”, potrivit ABC News.

Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion, plin cu 80 de pasageri

Suspectul, ulterior identificat drept Joseph David Emerson, un fost pilot, se afla în cabina piloților, pe un scaun suplimentar, în ciuda faptului că nu era parte a echipajului. Acesta ar fi încercat „fără succes să perturbe funcționarea motoarelor”, mai exact să oprească motoarele, ceea ce a generat panică la bord.

Evenimentul neașteptat a luat o turnură nefericită când Emerson s-a ridicat brusc din scaunul său și a proferat cuvinte precum „nu sunt în regulă”. Cu toate acestea, echipajul de zbor, format din căpitan și primul ofițer, a acționat prompt pentru a neutraliza amenințarea. Grație acestor măsuri rapide, funcționarea motoarelor nu a fost afectată, iar aeronava a rămas în siguranță.

Emerson a fost imobilizat de către echipajul de zbor

Emerson a fost imobilizat de către echipajul de zbor și legat cu centurile de siguranță de un scaun, în timp ce avionul a fost redirecționat către Portland. El a fost ulterior arestat pentru acțiunile sale neadecvate. Ancheta în curs va trebui să dezvăluie motivele exacte care l-au determinat pe fostul pilot să încerce să pună în pericol aeronava și viața pasagerilor.

În ciuda momentelor de panică, pasagerii și membrii echipajului au reușit să mențină calmul și să acționeze cu eficiență într-o situație de criză. Un însoțitor de bord a informat pasagerii despre o „situație de urgență” și necesitatea de a ateriza imediat, însă ulterior a revenit cu o explicație mai puțin alarmantă, declarând că era vorba despre o „urgență medicală”.

„Nici nu bănuiam că s-ar întâmpla ceva până când însoțitorul de bord nu a anunțat prin difuzor că există o situație de urgență și că avionul trebuie să aterizeze imediat… Aproximativ 15 minute mai târziu a revenit spunând că este o urgență medicală”, a povestit un pasager 

Un alt pasager a povestit cum a auzit un însoțitor de zbor spunându-i suspectului: „Vom fi bine, e în regulă, te vom scoate în siguranță din avion”, potrivit sursei citate. 

Reprezentanții Alaska Airlines au subliniat că acest incident nu a afectat puterea motorului și că echipajul a reușit să asigure securitatea aeronavei, prevenind un deznodământ tragic. În momentul incidentului, 80 de pasageri se aflau la bord, alături de cei patru membri ai echipajului.

Administrația Federală a Aviației a declarat că incidentul nu are nicio legătură cu evenimentele mondiale actuale, ceea ce ridică întrebări cu privire la motivul din spatele gestului neobișnuit al fostului pilot. Ancheta în curs este esențială pentru a înțelege complet circumstanțele care au condus la această situație alarmantă și pentru a asigura că astfel de evenimente nu se vor repeta în viitor.

 

Sursa foto: Facebook/ Joseph Emerson, Wikipedia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: