Redactia.ro
Home » Știri » Incident de proporții la Spitalul de Urgenţă din Brăila. O bucată de grindă a căzut fix la intrarea în spital FOTO

Incident de proporții la Spitalul de Urgenţă din Brăila. O bucată de grindă a căzut fix la intrarea în spital FOTO

GALERIE FOTO (2) Incident de proporții la Spitalul de Urgenţă din Brăila. O bucată de grindă a căzut fix la intrarea în spital

Un alt incident neplăcut a avut loc tot la un spital, după ce ieri s-a prăbușit o parte a sanatoriului din Caraș-Severin. La Spitalul de Urgenţă din Brăila, o  bucată dintr-o grindă s-a desprins inexplicabil și a căzut fix la intrarea în unitatea medicală. Evenimentul ar fi putut fi unul de-a dreptul tragic dacă cineva s-ar fi aflat în zonă atunci.

Eveniment periculos la Spitalul de Urgenţă din Brăila

Situația din spitalele din România este din ce în ce mai gravă. După ce ieri s-a prăbușit o parte din sanatoriul din Caraș-Severin, în care se aflau peste 60 de pacienți, aflăm acum că lucrurile nu stau mai bine nici în Brăila. La Spitalul de Urgență al orașului, o grindă ornamentală din beton, care stătea lipită de fereastra etajului 6, s-a prăbuşit in gol.

Ca prin minune, nimeni nu se afla prin zonă la momentul în care s-a produs incidentul. Din fericire, este o intrare veche, care acum nu mai este în uz, dar uneori se mai află pe acolo muncitorii, angajați ai spitalului și totul ar fi putut degenera.

„Urmează în zilele să solicităm, tot la ISU probabil, o expertiză a tuturor bucăţilor ca să nu mai fie fisuri sau să mai cadă ceva.”, a explicat Delia Râşnoveanu, directorul Spitalului Urgență Brăila.

Conducerea spitalului a avut și o primă reacție după cele întâmplate, explicând că de vină ar fi vechimea clădirii. Aceasta este încadrată în clasa a treia de risc seismic, dar urmeză să fie total reabilitată pe fonduri europene. Nu se știe, însă, când vor începe reparațiile, dar clădirea este vizibil afectată.

Spitalul din Brăila, plin de probleme

Nu este prima dată când la spitalul din Brăila au loc astfel de evenimente neplăcute. Chiar la începutul anului, un lift a căzut în gol trei etaje, iar două persoane au fost rănite. Autoritățile stau cu mâinile în sân și responsabilii spitalului nu iau măsuri nici după ce au loc astfel de incidente ce se pot transforma oricând în tragedii.

Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale spune că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este un dezastru. Oficialul este de părere că acolo se ascund multe nereguli, multe dintre ele chiar vizibile, cum ar fi starea unității medicale, dar nimeni nu își dă interesul.

Conform secretarului de stat, Delia Răşnoveanu, manager al Spitalului Judeţean, încasează un salariu de 18.500 lei/lună, la care se adaugă și salariul de cadru universitar la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi de 4.500 lei/lună, conform declarației sale de avere.

„Ce înseamnă managementul Deliei Râşnoveanu şi implicarea PSD Brăila în susţinerea Spitalului Judeţean? Saloane infecte dotate mai rău ca în perioada comunistă, fungi (germeni de infecţie) descoperiţi chiar în sălile de chirurgie, infecţii intraspitaliceşti, multiple crize de medicamente şi de materiale sanitare.”, spune Florin Dobrescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: