Redactia.ro
Home » Știri » Incident neașteptat la Câmpulung: Unei eleve i-a sunat telefonul exact în momentul în care preda lucrarea de BAC. Cum au reacţionat profesorii

Incident neașteptat la Câmpulung: Unei eleve i-a sunat telefonul exact în momentul în care preda lucrarea de BAC. Cum au reacţionat profesorii

bacalaureat

Bacalaureatul reprezintă un moment critic în viața fiecărui elev din România. Acest examen nu doar că marchează finalul ciclului liceal, dar este și un pas esențial spre continuarea studiilor universitare sau intrarea pe piața muncii. Anual, zeci de mii de elevi se pregătesc intens pentru aceste probe, încercând să obțină rezultate cât mai bune. Însă, pentru unii dintre aceștia, examenul se poate transforma într-un coșmar din cauza unor greșeli neprevăzute sau a unor evenimente nefericite. Un astfel de caz este cel al unei eleve din Câmpulung, căreia i-a sunat telefonul chiar în momentul predării lucrării de Bacalaureat.

Incident neașteptat la Câmpulung

Peste 134.000 de tineri au susținut astăzi prima probă scrisă la Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Printre aceștia se numără nu doar absolvenții promoției curente, ci și cei din anii anteriori care nu au reușit să promoveze examenele anterioare. Conform calendarului oficial, probele scrise s-au desfășurat între 1 și 5 iulie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale, după contestații, pe 12 iulie.

În Câmpulung, o elevă a avut parte de un incident extrem de nefericit. În timp ce preda lucrarea de Bacalaureat, telefonul său a început să sune. Acest moment, care s-a petrecut cu doar câteva secunde înainte ca aceasta să părăsească sala de examen, a atras imediat atenția profesorilor supraveghetori. Conform regulamentului strict al examenului, orice dispozitiv de comunicare este interzis în sala de examen, iar încălcarea acestei reguli atrage după sine eliminarea imediată din examen.

Reacția profesorilor

Profesorii supraveghetori au reacționat conform regulamentului. Deși elevă era practic la câțiva pași de a încheia examenul, telefonul sunând în acel moment a dus la eliminarea sa. Este o situație tragică și un exemplu clar de cum neatenția sau o mică eroare pot avea consecințe grave.

Eleva din Câmpulung nu a fost singura aflată într-o astfel de situație. În județul Argeș, în aceeași zi, alți cinci elevi au fost eliminați din examen pentru că aveau asupra lor telefoane mobile sau alte dispozitive de comunicare. Este vorba despre trei elevi ai unui liceu din Costești și doi elevi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni. Aceste cazuri subliniază încă o dată importanța respectării regulamentului și a vigilenței necesare în timpul unui examen atât de important.

Calendar Bacalaureat 2024

Pentru restul elevilor, Bacalaureatul continuă conform calendarului stabilit:

 • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie)
 • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării
 • 5 iulie 2024: Proba la Limba și literatura maternă
 • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 18:00)
 • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
 • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Pentru cei care nu reușesc să promoveze din prima sesiune, există și sesiunea de toamnă, care se va desfășura după următorul calendar:

 • 15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților
 • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și maternă
 • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale
 • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
 • 19 – 22 august 2024: Probele scrise
 • 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise și depunerea contestațiilor
 • 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
 • 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Incidentul de la Câmpulung servește ca un avertisment pentru toți elevii care urmează să susțină examene importante. Regulamentele examenelor de Bacalaureat sunt stricte, iar respectarea lor este esențială pentru a evita eliminarea și pierderea unei oportunități importante în cariera educațională. Este esențial ca elevii să fie vigilenți și să se asigure că nu au asupra lor dispozitive interzise în sala de examen. Aceasta este o lecție dură, dar necesară, pentru a sublinia importanța concentrării și a respectării normelor în situații critice.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: