Redactia.ro
Home » Știri » Scandalul din cartierul Rahova. Reacția activistului rom Ciprian Necula

Scandalul din cartierul Rahova. Reacția activistului rom Ciprian Necula

Ciprian Necula

Activistul rom Ciprian Necula, a vorbit despre incidentele care au avut loc în ziua de Paște în sectorul 5 al Capitalei. Duminică seara, autoritățile din București au interventi în cartierul Rahova, după ce mai mulți romi au ieșit în stradă pentru a face grătar.

Reacția romilor după scandalul de Paște din București

Activistul rom Ciprian Necula, care luptă împotriva discriminării și pentru drepturile omului, a vorbit despre scandalul care a avut loc în ziua de Paște în cartierul Rahova.

Potrivit acestuia, romii nu au procedat bine, dar critică reacțiile internauților care au declanșat o furie împotriva tuturor romilor.

Frustrare. Asta am simţit în legătură cu incidentele violente din ziua de Paşte – ştiţi dvs, ziua aceea din an în care primim lumină spirituală şi în care speranţa se reaprinde. Iniţial am simţit furie, căci am văzut abuzurile şi violenţa poliţiei, nu ştiu dacă e defect profesional sau, pur şi simplu, asta mi-a fost dat să văd. Ulterior, cu toată echipa organizaţiei Aresel, am trăit frustrarea. Am fost dezarmaţi, căci oricât de activişti am fi noi pentru drepturile romilor, nu am putea niciodată să susţinem violenţa şi nici să tragem o politichie ieftină, adesea folosită în spaţiul mioritic, prin care să spunem că era altceva, pixelul albastru, unghiul de filmare sau mai ştiu eu ce justificare de acest tip“, a spus activistul Ciprian Necula.

Scandalul din cartierul Rahova

Ciprian a declarat că baza conflictului a reprezentat-o alcoolul și măreția indivizilor care au provocat autoritățile să vină la ei.

Activistul se declară dezamăgit de reacțiile internauților după ce imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare.

Am fost dezarmaţi de generalizările pe care le-am citit pe reţelele de socializare, invocările unor criminali de război precum Antonescu sau Hitler – în ziua Paştelui -, şi noi am considerat că indivizii respectivi au comis fapte reprobabile. Dar de aici până la a dori moartea tuturor romilor, în contextul celei mai profunde sărbători creştine, ar trebui să dea de gândit autorităţilor care se ocupă de subiectul securitate naţională“, a adăugat activistul.

În seara de duminică, mai mulți polițisti și jandarmi au intervenit pentru a aplana un conflict care a izbucnit în sectorul 5 al Capitalei. Pentru că persoanele implicate în scandal nu s-au supus ordinelor autorităților, oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Nouă persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Politisti atacați în cartierul Rahova din BucureștiSărbători Pascale cu focuri de armă, haos și răfuieli în cartierul Rahova din București. Polițiști atacați de clanuri de etnie rromă.Polițiștii din linia întâi "își petrec" sărbătorile sub imperiul terorii unor contribuabili europeni care au drepturi.

Publicată de Sindicatul Europol pe Duminică, 19 aprilie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: