Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil ce a încercat să scoată un bărbat din România. A ascuns tot în niște cutii de carton

Incredibil ce a încercat să scoată un bărbat din România. A ascuns tot în niște cutii de carton

Polițiștii de frontieră au făcut o captură impresionantă chiar la granița cu Bulgaria. Incredibil ce a încercat să scoată un bărbat din România. A ascuns tot în niște cutii de carton.

Bărbatul, un cetățean turc, a încercat să iasă din România cu o sumă de bani impresionantă. Ca să nu dea de bănuit, a ascuns tot în niște cutii de carton.

Incredibil ce a încercat să scoată un bărbat din România. A ascuns tot în niște cutii de carton

Mai exact, cetățeanul de origine turcă a vrut să iasă din România cu aproape o jumătate de milion de lire sterline, adică aproximativ 700 de mii de euro.

Cu banii ascunși în portbagaj, aceștia i-a șocat pe oamenii legii cu modul în care nu a vrut să se afle de suma impresionantă. Din primele informații, ar fi vrut să deschidă o afacere în România, dar s-a răzgândit.

Ascunse în 9 cutii de carton lipite cu bandă adezivă, bancnotele au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în portbagaj. Bărbatul în vârstă de 57 de ani se află într-o mașină condusă de un prieten român.

Întrebat câți bani transporta, turcul ar fi declarat o suma mai mică, de 350 de mii de lire. Abia când au numărat banii, polițiștii au descoperit că voia să scoată din țară peste 483 de mii de lire sterline, așadar echivalentul a 700 de mii de euro.

Audiat de etățeanul turc a declarat că banii îi aparțin și ar fi făcut rost de ei după ce a vândut în Turcia mai multe bunuri personale printre care o casă și un autocar. Cu suma obținută voia să-și deschidă o afacere în România, dar nu s-a înțeles cu partenerul său, așa că a încercat să se întoarcă în țara sa cu tot cu banii.

Legea spune însă că orice sumă mai mare de 10 mii de euro trebuie declarată la ieșirea din țară.

Drept urmare, banii au fost confiscați, iar bărbatul este cercetat acum pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

Alte capturi bizare la granița României: țigări în oale de sarmale sau borcane de dulceață

Nu este prima dată când polițiștii români de frontieră dau de capturi bizare. Alți indivizi au fost prinși încercând să scoată țigări sau tutunul chiar și în oalele cu sarmale sau în borcanele cu dulceață. Țigarete au fost găsite și în borcane cu șuncă de porc.

Dintre cele mai inedite capturi la granița României au fost și niște bijuterii găsite în tuburi de pastă de dinți sau în borcane de maioneză.

„Pe linie de migrație ilegală au fost descoperite persoane ascunse în compartimentul de marfă al autocamioanelor sau în habitaclul autocarelor. Un alt caz recent care i-a surprins total pe polițiștii de frontieră a fost când au descoperit o persoană ascunsă în portbagajul aplicat pe plafonul unui autoturism”, a explicat Răzvan Păun, șef punct de trecere a frontierei Giurgiu.

Încă de la începutul anului 2021, la punctele de trecere a frontierei României au fost confiscate în total peste 80 de mii de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 12 milioane de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: