Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil ce ascundea o româncă în bagajul de mână. Polițiștii au rămas muți de uimire

Incredibil ce ascundea o româncă în bagajul de mână. Polițiștii au rămas muți de uimire

Ce ascundea o româncă în bagajul de mână?!

Pe Aeroportul Henri Coandă, un caz neobișnuit a atras atenția polițiștilor de frontieră și a lucrătorilor vamali. O femeie în vârstă de 51 de ani, cetățean român, care se întorcea din Istanbul, a fost prinsă încercând să introducă în țară, în mod ilegal, o cantitate impresionantă de bijuterii, ascunse cu grijă în bagajul de mână. Incidentul a pus în lumină nu doar ingeniozitatea unor călători de a trece nedetectați prin punctele de control, dar și vigilenta autorităților în protejarea frontierelor țării.

Femeia avea 19 kilograme de bijuterii în bagaje

Descoperirea a fost făcută în urma unui control amănunțit, inițiat pe baza unei analize de risc efectuate de polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali. În bagajul de mână al femeii au fost găsiți doi saci de dimensiuni mici, care conțineau 19 kilograme de bijuterii din metal alb, inclusiv ceasuri, inele, cercei, coliere, brățări și broșe, presupus a fi argint. Această încercare de contrabandă a fost oprită la timp, iar bijuteriile au fost preluate de autoritățile vamale pentru a fi trimise spre expertizare.

Incidentul a declanșat deschiderea unui dosar penal pentru contrabandă, un delict serios care subliniază riscurile și consecințele legale ale încercărilor de a trece bunuri de valoare peste frontiere în mod ilegal. Acest caz servește ca un avertisment pentru călători despre importanța respectării legilor vamale și a declarațiilor de bunuri la trecerea frontierei.

Oamenii legii au deschis un dosar penal

Pe lângă aspectele legale, acest eveniment ridică și întrebări despre motivele care stau la baza unor astfel de încercări de contrabandă și despre piața neagră pentru bijuterii și alte bunuri de valoare. Într-o lume globalizată, unde călătoriile internaționale sunt la ordinea zilei, cazuri de acest gen evidențiază provocările constante cu care se confruntă autoritățile în prevenirea și combaterea contrabandei.

„După ce a efectuat formalităţile de frontieră, persoana în cauză s-a deplasat spre ieşire, pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor femeii. Astfel, au fost descoperiţi în bagajul de mână doi saci de dimensiuni mici ce conţineau o cantitate mare de bijuterii din metal alb (ceasuri, inele, cercei, coliere, brăţări, broşe etc.), presupus a fi argint”, au precizat poliţiştii.

Acest incident remarcabil de pe Aeroportul Henri Coandă demonstrează eficacitatea sistemelor de securitate și a măsurilor de control în protejarea intereselor economice și legale ale țării. În același timp, reamintește tuturor călătorilor necesitatea de a fi conștienți de obligațiile și responsabilitățile lor atunci când intră sau ies din țară, subliniind importanța transparenței și a respectării legii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: