Redactia.ro
Home » Știri » Indemnizație și zile libere pentru părinții care își supraveghează copiii pe timpul cursurilor online. Care sunt părinții care vor beneficia de toate astea

Indemnizație și zile libere pentru părinții care își supraveghează copiii pe timpul cursurilor online. Care sunt părinții care vor beneficia de toate astea

Indemnizație și zile libere pentru părinții care își supraveghează copiii pe timpul cursurilor online. Care sunt părinții care vor beneficia de toate astea

Părinții vor putea beneficia de zile libere și indemnizație de la stat pentru toată perioada în care copiii lor vor fi nevoiți să participe la cursuri online.

Unul dintre părinții care optează pentru a sta acasă să-și supravegheze copilul va putea încasa până la 193 de lei pe zi brut, conform unui proiect de ordonanță de urgență.

Ce părinți vor primi indemnizație și zile libere

Beneficiile se vor acorda doar părinților atunci când au copii cu vârsta de până la 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani. Acestea se vor acorda doar în anumite condiții și anume dacă cel de-al doilea părinte nu beneficiază la rândul lui de zile libere.

Și în cazul persoanelor care au în grijă copii cu handicap grav neșcolarizați sau o persoană adultă cu handicap grav se aplică toate aceste prevederi.

Pentru zilele libere este nevoie de o cerere adresată angajatorului, iar pentru decontarea sumelor la care părintele se încadrează angajatorul va depune cerere pentru ocuparea forței de muncă județene.

 Care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru indemnizație

Indemnizația pentru fiecare zi liberă este în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În anul 2020, salariu mediu brut utilizat la fundamentarea asigurărilor sociale de stat este de 5.420 de lei, adică 258 de lei pe zi dintr-o lună cu 21 de zile lucrătoare. Din această sumă 75% ar însemna 193 de lei pe zi.

În cazul în care se va depista un caz de Covid-19 în școală și se va închide pentru două săptămâni întreaga unitate, brutul la are se va ajunge în 14 zile de școală online este de 2.702 de lei pentru fiecare părinte aflat în situația de a asista copilul.

Guvernul vine cu măsurile menționate în ordonanța de urgență pentru părinți și elevi în contextul crizei cauzate de pandemia de coronavirus. Se dorește un sprijin pentru cei care s-au aflat în dificultate de la închiderea școlilor și pentru a evita ca familiile să aibă prea mult de suferit din punct de vedere financiar.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: