Redactia.ro
Home » Știri » ING Bank vine cu vești proaste: a mărit avansul la credit ipotecar

ING Bank vine cu vești proaste: a mărit avansul la credit ipotecar

ING Bank

ING Bank România a crescut 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard. Asta înseamnă o majorare de 20 de procente, ținând cont că avansul  pentru împrumuturi era de 15% până acum.

ING a modificat de mai multe ori în ultimii cinci ani avansul minim solicitat pentru împrumuturi. Banca olandeză crescuse avansul la 25% în mai 2016 pentru creditele ipotecare, în contextul adoptării Legii privind darea în plată, însă la fel ca restul băncilor a revenit la valorile mai mici până la startul crizei COVID 19. Banca majorase în 2017 și avansul la creditele Prima Casă de la 5 la 10%, potrivit profit.ro.

Banca oferă o dobândă fixă de 5,79%  pe an în primii 7 ani şi o dobândă variabilă de 5,75%, dobânda anuală efectivă (DAE) apropiindu-se de 7% (6,95%). Dobânda variabilă este formată din marja fixă la care se adaugă indicele IRCC şi este valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viaţă de grup la NN Asigurări de Viaţă. Indicele IRCC variază trimestrial.

ING Bank spune că această măsură este temporară

„ING Bank România a avut întotdeauna o politică de creditare responsabilă, ce ţine şi rata creditelor neperformante mult sub media pieţei timp de foarte mulţi ani. Această politică se traduce prin neîmpovărarea clienţilor cu datorii astfel încât aceştia să îşi poată plăti ratele în ciuda unor perioade dificile din punct de vedere financiar cu care se pot confrunta pe parcursul contractului lor. Politica de risc a ajutat clienţii ING şi acum un deceniu, la ultima criză financiară, când am avut un impact limitat asupra clienţilor şi activităţii băncii, mult sub piaţă.”, a transmis ING Bank, potrivit economica.net.

Politica de risc a ajutat clienţii ING şi acum un deceniu, la ultima criză financiară, când banca a avut un impact limitat asupra clienţilor şi activităţii băncii, mult sub piaţa. „Politicile de creditare responsabile au stat întotdeauna la baza ofertei ING şi de aceea am reevaluat şi acum unele condiţii pentru creditele ipotecare sau de nevoi personale. Toate limitările implementate acum pentru produsele de creditare sunt temporare şi vor fi reevaluate lunar în perioada următoare, în funcţie de cum evoluează situaţia. Acestea vor fi mereu actualizate pe ing.ro”, a mai spus banca olandeză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: