Redactia.ro
Home » Știri » Deadline dat de ING clienților! Până când mai poți completa fișa pentru amânarea ratelor

Deadline dat de ING clienților! Până când mai poți completa fișa pentru amânarea ratelor

Amanarea ratelor la ING Bank

Din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul a decis ca ratele românilor să fie amânate până la sfârșitul acesui an. ING BANK, prima bancă care a fost de acord cu această hotărâre a făcut un nou anunț pentru cei care  vor să-și amâne ratele la bancă.

Până când mai poți completa fișa pentru amânarea ratelor

După ce pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga țară, mulți români s-au gândit că ar fi mult mai bine să-și amâne ratele la bancă. Așadar, pe 30 martie s-a elaborat Ordonanța de Urgență care prevede posibilitatea amânării ratelor la bancă pe o perioadă de 9 luni.

ING BANK a fost printre primele bănci din România care au acceptat această decizie, însă, unele cereri din partea românilor au venit înainte de publicarea normelor de aplicare ale OUG 37 pe 2020.

Reprezentanții băncii au anunțat că nu vor mai soluționa cererile negociate cu clienții care au depus cereri înainte de publicarea OUG, precizând că acest cadru legal propus va fi mult mai avantajos pentru toți clienții băncii.

Așadar, ING Bank îi anunță pe români că vor putea completa formularul pentru amânarea ratelor, chiar dacă este vorba despre un credit de nevoi personale sau unul garantat cu ipotecă, până pe data de 15 iunie 2020.

De asemenea, în cazul în care nu se poate completa formularul, oamenii pot trimite cererile prin email la sau prin scrisoare la sediul băncii scrisă pe site-ul ing.ro.

Formularul de completare pentru amânarea ratelor se găsește aici.

Ce trebuie să știi înainte de a completa formularul pentru amânarea ratelor

Potrivit reprezentanților băncii, în perioada de amânare la plată se va calcula dobânda, conform prevederilor contractelor de credit, și va fi achitată după perioada de amânare la plată, astfel:

  • În cazul creditelor garantate cu ipotecă imobiliară: eșalonat în mod egal, în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare.
  • În cazul creditelor de consum: prin capitalizare (adăugare) la soldul creditului, la care se va calcula dobânda prevăzută de contract, pe perioada rămasă până la noua scadență a creditului, prin recalcularea obligațiilor de plată lunare.

După încheierea perioadei de amânare la plată, rata lunară totală de plată va crește față de situația actuală.

Mai mult, perioada de creditare se poate extinde cu perioada de amânare la plată în toate cazurile, fără a se depăși limita de vârstă.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de amânarea ratelor

  • în cazul în care veniturile familiei tale au fost afectate, direct sau indirect de epidemia de coronavirus
  • nu înregistrezi restanțe la data de 16 martie 2020
  • în cazul în care creditul pentru care soliciți amânarea obligațiilor de plată a fost acordat până la data de 30 martie 2020 inclusiv
  • prelungirea duratei creditului cu perioada suspendării obligației de plată sau depășește limita de vârstă prevăzute de normele interne de creditare, adică de 70 de ani
  •   în cazul în care ai acordat celorlalte părți din contractul de credit, inclusiv acordul garantului
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: