Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ingredientul banal care scoate și cele mai vechi pete de pe haine. Costă doar câțiva lei și îl găsești în orice locuință

Ingredientul banal care scoate și cele mai vechi pete de pe haine. Costă doar câțiva lei și îl găsești în orice locuință

pete

Multe pete, cum sunt cele de grăsime sau din sucul unor fructe colorate, sunt foarte greu de îndepărtat, indiferent de detergentul folosit. Nici cei mai scumpi detergenți nu reușesc să le curețe.

Nu trebuie să renunți dacă petele nu cedează la detergent, există alte soluții pe care merită să le încerci.

Aspirina scoate petele vechi de pe haine

Își dezvăluim un ingredient banal, foarte întâlnit în orice gospodărie, care scoate chiar și petele vechi de pe haine. Deci, dacă vrei să scapi de ele, într-un mod cât mai simplu și rapid, atunci trebuie să scoți din buzunar doar câțiva lei.

Cel mai popular truc reprezintă cel cu aspirina pisată, apă caldă și cremă de tartru, scrie cancan.ro. Se amestecă cele trei elemente și se întind pe suprafața pătată. După ce lași soluția să acționeze timp de 20 de minute, trebuie să o speli cu apă caldă.

Află că mai există și trucul cu felia de lămâie pentru hainele cu pete din cauza transpirației. Se poate freca zona respectivă cu o felie de lămâie, apoi, hainele se spală normal. De altfel, dacă hainele au fost pătate de ceară, atunci se pune deasupra zonei respective o bucată de hârtie, apoi, se va presa cu fierul de călcat încins, fără apă.

Cerneala de pe haine iese cu alcool

Pentru a scoate o pată de pe haine cauzată de cerneală, este recomandat să se utilizeze o bucată de tifon îmbibată în alcool, după care haine se va spăla normal. Iar dacă vrei să obții haine de un alb impecabil, poți utiliza bicarbonatul de sodiu. Se poate amesteca cu detergentul, în mașina de spălat.

De la ruj, fond de ten, pudră, rimel sau dermatograf, petele pot ajunge pe hainele tale și, de multe ori, se întâmplă să nu iasă la spălare cu detergent obișnuit. Ce este de făcut? Folosește cremă de ras și o perie, chiar și periuța de dinți uzată.

Pe hainele pătate aplică o bună parte din crema de ras, direct pe pată. Hainele trebuie să fie uscate. Lasă timp de 10 minute crema de ras pe pată pentru a se usca. Se va observa rapid cum pata dispare. Pune hainele în mașina de spălat la un program normal, apoi lăsă-le să se usuce afară, la soare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: