Redactia.ro
Home » Știri » Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în apa în care fierbi pastele pentru ca ele să nu se mai lipească. Este mai simplu decât ai fi crezut  

Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în apa în care fierbi pastele pentru ca ele să nu se mai lipească. Este mai simplu decât ai fi crezut  

paste

Dacă am pregătit vreodată paste, ceea ce probabil majoritatea dintre noi am făcut-o, suntem conștienți că un aspect la care trebuie să fim mereu atenți este ca acestea să nu se lipească în timpul fierberii. Cu toate că pare un fel de mâncare simplu, gătitul pastelor necesită grijă și atenție. Norocul nostru este că o singură linguriță dintr-un ingredient banal poate rezolva această problemă!

Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în apa în care fierbi pastele pentru ca ele să nu se mai lipească

La prima vedere, pare un preparat extrem de simplu de realizat: pui pastele la fiert și adaugi sosul dorit, iar în câteva minute, masa este gata! Dar în realitate, lucrurile nu sunt chiar atât de ușoare.

Suntem conștienți cu toții că există riscul ca pastele să se lipească în timpul fierberii. Chiar și câteva secunde de neatenție pot strica întregul prânz. Din fericire, nu este nevoie să disperăm, căci există o soluție simplă la care putem apela pentru ca pastele să nu se mai lipească între ele în timpul fierbierii.

Nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim despre ce este vorba. Tot ce trebuie să faceți pentru a evita lipirea pastelor la fiert este să adăugați o lingură de ulei de măsline în apa în care urmează să pregătiți pastele.

Iată câteva dintre cele mai simple și gustoase sosuri pentru paste, perfecte pentru a le savura într-un timp scurt:

Sos Pesto

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi
  • 50g frunze de busuioc proaspete
  • 50g parmezan ras
  • 30g migdale sau nuci
  • 100ml ulei de măsline extra-virgin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Toacă fin usturoiul, busuiocul, parmezanul și migdalele/nucile într-un blender. Adaugă uleiul de măsline și mixează până obții o pastă omogenă. Asezonează cu sare și piper, după gust. Amestecă sosul cu pastele fierbinți și servește imediat.

Sos Carbonara

Ingrediente:

  • 200g bacon sau pancetta, tăiat cubulețe
  • 3 ouă
  • 100g parmezan ras
  • 350g paste (de exemplu, tagliatelle sau spaghetti)
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie, prăjește baconul sau pancetta până acestea devin crocante. Într-un bol, amestecă ouăle cu parmezanul ras, sare și piper. Scurge pastele și amestecă-le imediat cu baconul prăjit. Adaugă amestecul de ou și parmezan peste pastele fierbinți și amestecă bine pentru a se omogeniza sosul. Servește imediat. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: