Redactia.ro
Home » Știri » Înmormântare fără mort, în județul Vaslui: „Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus Bogdaproste”

Înmormântare fără mort, în județul Vaslui: „Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus Bogdaproste”

Înmormântare fără mort, în județul Vaslui: „Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus Bogdaproste”

Înmormântarea fără mort a avut loc, în premieră, într-o comună din Vaslui. Un bărbat decedat nu a mai fost dus la propria înmormântare, deși toată lumea pregătise totul după cum cere rânduiala: cu pomanp, colivp, colaci şi inclusiv groapa gata făcută. Iată detalii.

Înmormântare fără mort, în județul Vaslui: „Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus Bogdaproste”

Situaţie nemaiîntâlnită în satul Epureni, comuna Duda-Epureni, judeţul Vaslui. Un bărbat, rămas singur pe lume, care a murit în urmă cu câteva zile, a fost absent de la înmormântarea lui.

Ion Bulai, în vârstă de 75 de ani, rămas singur pe lume, fără familie, a fost găsit mort în casă. Cadavrul a fost dus la Vaslui, iar medicii legiști au constatat că a decedat din cauze naturale. Prin urmare, vecini, alți săteni și reprezentanți ai Primăriei, toată lumea s-a adunat ca să-i pregătească înmormântarea și totul a fost rânduit ca la carte, cu colaci, colivă, pomeni și groapa săpată, atât că mortul a lipsit de la propria lui înmormântare.

Când sătenii erau la biserică, au fost anunțați de reprezentații Primăriei că bărbatul decedat nu va putea lua parte la înmormântare. Cei de la morgă au spus că legea îi obligă să țină în incintă decedatul care nu are apaținători timp de 10 zile, apoi să îl declare „caz social”. În urma acestei situaţii, defunctul nu a putut fi dus la groapă.

Cu groapa săpată și toate cele pregătite, sătenii s-au mirat de toată situația. „Ce era să facem? Părintele a făcut o slujbă de sfințire a mâncării, care a fost dată de pomană celor prezenți, s-au strâns prosoapele, s-a strâns tot și asta a fost”, au spus cei care s-au implicat în pregătirea înmormântării, conform Pro TV.

„Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus Bogdaproste. Toată lumea știa că Ion este la morgă, deși noi așteptam pe marginea gropii, cum se spune, să îl îngropăm și pe el creștinește, că nu are pe nimeni”, au mai spus oamenii din sat.

Reprezentanții Primăriei au spus, inițial, că vor putea lua trupul neînsuflețit marți, apoi au aflat de la Medicina Legală că îl vor putea lua miercuri. Numai că la fața locului s-ar fi constatat că nu este nimeni în măsură să semneze pentru ridicarea lui, întrucât nimeni nu era aparținător al acestuia. Așa că procedura s-a oprit, a mai scris Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: