Redactia.ro
Home » Homepage » Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Transmisiunea TV o să bată toate recordurile de audiență. Cum se vor desfășura evenimentele luni, 19 septembrie 2022

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Transmisiunea TV o să bată toate recordurile de audiență. Cum se vor desfășura evenimentele luni, 19 septembrie 2022

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Transmisiunea TV o să bată toate recordurile. Cum se vor desfășura evenimentele luni, 19 septembrie 2022

În ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a, transmisiunea TV o să bată toate recordurile de audiență. Iată cum se vor desfășura ceremoniile funerare de luni, 19 septembrie 2022, în ziua de rămas bun când aproape toți liderii lumii vor fi prezenți în Londra. Cu siguranță, o să fie o mare provocare în ceea ce privește securitatea.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Transmisiunea TV o să bată toate recordurile de audiență de până acum

Slujba de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi „cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile”. Aproape toți liderii lumii vor fi prezenți și se estimează că peste jumătate din populația planetei (estimativ, 4,3 miliarde de oameni) va urmări ceremonia televizată, doborând toate recordurile de audiență. Ca o paranteză, înmormântarea Prințesei Diana a fost urmărită de 2,5 miliarde de telespectatori.

„Generații de oameni de pe tot globul nu erau născuți ultima oară când fastul a fost văzut la un asemenea nivel. Deși este o ocazie tristă, ei pot fi înțeleși, pentru că sunt atrași de un spectacol care va răsuna de-a lungul istoriei”, a spus Carolina Beltramo, analist TV.

Și va mai fi un record doborât în acea zi. Va avea loc, totodată, și cea mai mare operațiune de securitate din istoria Marii Britanii, după spusele lui Mark Rowley, noul comandant al Serviciului de Poliție Metropolitană din Londra.

La funeraliile de stat ale suveranei vor participa aproximativ 2.000 de invitați de seamă, inclusiv șefi de stat și alți demnitari, printre ei și Joe Biden, președintele american.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a Marii Britanii vor fi primele care au loc în Marea Britanie de la cele ale premierului Winston Churchill, în 1965.

Cum se vor desfășura evenimentele luni, 19 septembrie 2022, când va fi înmormântată Regina Elisabeta a Marii Britanii

În ziua de 19 septembrie 2022, când e înmormântată Regina, traseul este acesta: Westminster Hall – Westminster Abbey – Wellington Arch – St. George’s Chapel (Capela Sfântul Gheorghe) de la Castelul Windsor.

La ora locală 08.00, ușile clădirii Westminster Abbey se deschid pentru ca invitații de seamă să își ocupe locurile.

La ora 10.52, sicriul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a parcurge distanța scurtă de la Westminster Hall la Westminster Abbey, lăcașul unde sunt încoronați și îngropați monarhi. Fiul ei, Regele Charles al III-lea, conduce procesiunea din spatele sicriului de stejar.

La ora 11.00, începe slujba care va dura o oră. Participă membri ai familiei regale și alte personalități de seamă și va fi televizată în întreaga lume. Se estimează că peste 4 miliarde de oameni vor sta cu sufletul la gură în fața televizoarelor.

Printre elementele emoționante se numără aici sunetul Ultimului Strigăt, care va avea loc la ora 11.55, adică pe măsură ce slujba se apropie de final, urmat de două minute de tăcere națională, care vor fi respectate de congregația de la Abație și de milioane de oameni din întreaga Marea Britanie.  The Reveille se va auzi și el, este tradiționalul strigăt de goarnă care trezește soldații în zori. După el, va urma Imnul Național, iar la final, un cântec la cimpoi va încheia slujba. Sicriul va fi purtat apoi în afara Abației Westminster.

La ora 12.15, copiii Reginei Elisabeta a II-a și membrii Familiei Regale vor merge în spatele sicriului ei până la Wellington Arch.

Până la ora 15.15, de la Wellington Arch până la Capela St George din Windsor, acest marș lung este cunoscut sub numele de Long Walk. Sicriul Reginei este purtat în timpul procesiunii pe un afet de tun vechi de 123 de ani, tras de 98 de marinari ai Marinei Regale cu ajutorul unor frânghii, într-o tradiție care datează de la funeraliile Reginei Victoria. Un ansamblu de cimpoaie și tobe al regimentelor scoțiene și irlandeze, – în jur de 200, însoțesc sicriul. Publicul aduce omagii.

La ora 16.00, are loc o ceremonie televizată la St. George’s Chapel (Capela Sfântul Gheorghe) de la Castelul Windsor. Aproximativ 800 de persoane vor participa. În timp ce sicriul va fi coborât în cavoul regal, cel care deține funcția de Piper to the Sovereign va cânta la cimpoi și se va îndepărta încet, ca să lase muzica să se stingă.

La ora 19.30, Regele Charles al III-lea împrăștie pământ pe sicriul mamei sale, în cadrul unei slujbe private în familie. Pentru eternitate, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a va fi alături de soțul ei, Prințul Philip, ducele de Edinburgh, alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, dar și de mama sa, Regina Elisabeta, Regina Mamă.

Înmormântarea se va încheia cu două minute de tăcere, desăvârșită și națională, într-un „omagiu potrivit pentru o domnie extraordinară”, a anunțat astăzi Palatul Buckingham.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a „vor uni oameni din întreaga lume și vor rezona cu oameni de toate credințele”, potrivit Contelui Mareșal, ducele de Norfolk, Edward Fitzalan-Howard, cel care se ocupă luni de această ocazie istorică.

El a declarat că este „atât umilitor, cât și descurajant” să aibă „onoarea și marea responsabilitate” de a conduce un eveniment de asemenea amploare, care va fi urmărit de miliarde de oameni din întreaga lume. „Evenimentele din ultimele zile ne reamintesc puterea Constituției noastre, un sistem de guvernare care, din multe puncte de vedere, este invidiat de întreaga lume”, a spus acesta.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. După 70 de ani de domnie, a fost cel mai longeviv monarh britanic și primul care a decedat în Scoția. Suverana a murit la Castelul Balmoral, reședința ei preferată, unde își petrecea câteva luni în fiecare an împreună cu familia ei dragă și cu apropiații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: