Redactia.ro
Home » Știri » Înscrierea la liceu, schimbată de pandemie. Cum se face acum admiterea

Înscrierea la liceu, schimbată de pandemie. Cum se face acum admiterea

admitere liceu

Pandemia de coronavirus schimbă felul în care se făcea înscrierea la liceu. Astfel, elevii care vor să se înscrie la un liceu din Capitală, dar ei au domiciliul în alt județ, nu mai trebuie să se mai deplaseze la București pentru a se înscrie, așa cum se făcea în anii trecuți.

Se schimbă felul în care se face înscrierea la liceu

Ministrul Educației a semnat deja niște documente care să valideze aceste propuneri, din dorința de a evita pe cât posibil eventualele infectări cu noul coronavirus.

Elevii care stau în provincie nu mai trebuie să vină în București, dacă vor să urmeze cursurile unui liceu de aici, unde se făcea în anii trecuți înscrierea. Ei pot face acum acest lucru online. De asemene, elevii pot să completeze respectivele documente necesare la școala din județul lor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze.

În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, înscrierea la liceu nu se va mai face ca în anii trecuți, iar procedura va fi de acestă dată mult mai simplă. Astfel, înscrierea se poate face prin două modalități. Prima este cea online, prin care elevul trebuie să trimită fișa de înscriere către unitatea de învățământ la care a urmat cursurile școlii gimnaziale. Cea dea doua modalitate prin care absolvenții clase a VIII-a se pot înscrie la liceul dorit este să meargă la centrul special de admitere din județul lor.

Cum se completează lista de opțiuni

Completarea listei de opțiuni se face în funcție de județul în care candidatul vrea să se înscrie la liceu. Trebuie completat codul județului, codul pentru fiecare opțiune privind profilul.

Dacă absolvenții clasei a VIII-a vor să se înscrie mergând la sediul special din județul cu pricina, ei trebuie să facă, anterior, o programare, fie sunându-l pe diriginte, fie prin trimiterea unui e-mail la adresa comunicată de instituția de învățământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: