Redactia.ro
Home » Știri » Cum se face repartizarea la liceu în 2020. Așa se calculează media de admitere

Cum se face repartizarea la liceu în 2020. Așa se calculează media de admitere

Acte necesare pentru înscrierea la liceu în 2023. Data limită de depunere a dosarului de admitere

Elevii de clasa a 8-a au aflat deja notele de la Evaluarea Națională, care contează foarte mult la nota finală cu care aceștia pot intra la liceul dorit. Acum, elevii își pot calcula media de intrare la liceu, pentru a vedea ce șanse pot avea să ajungă la unitatea de învățământ dorită, din toamnă.

Ce trebuie să știe absolvenții de clasa a VIII-a despre înscrierea la liceu

Înscrierea la liceu a rămas ca și în anii trecuți, aceeași, spre deosebire de multe alte aspecte ale examenului din acest an, care s-au schimbat total față de anii precedenți. Acesta a fost cazul pentru susținerea examenului, când elevii au fost nevoiți să poarte măști și să fie triați epidemiologic, dar și pentru metodologia în sine, care a fost schimbată după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Admiterea la liceu se va face computerizat și în 2020. Între datele de 2 și 6 iulie, copiii care au absolvit clasa a VIII-a trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu, iar apoi, în funcție de medii și de opțiunile alese, se fac listele care stabilesc unde a intrat fiecare elev la liceu.

Pe data de 10 iulie se va face și repartizarea elevilor în clasa a IX-a, la liceul la care va intra fiecare absolvent.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Toți absolvenții de clasa a VIII-a trebuie să știe cum să își calculeze media de admitere la liceu, pentru a vedea dacă au șanse să ajungă la liceul dorit de ei.

Astfel, media pentru intrare la liceu se calculează în funcție de media celor două note obținute la Evaluarea Națională, dar contează și notele obținute pe parcurusl celor patru ani de școală.

Media de admitere la liceu este media ponderată dintre media generală pe care un elev a obținut-o la Evaluarea Națională și media generală din clasele V-VIII. Prima valorează 80%, iar cea de-a doua 20%.

Formula de calcul este următoarea: Media de admitere=0,2*media generală de la școală+0,8*media de la Evaluarea Națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: