Redactia.ro
Home » Știri » Înscrieri clasa 0. Când au loc și ce acte trebuie să conțină dosarul înscrierilor pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021 – 2022

Înscrieri clasa 0. Când au loc și ce acte trebuie să conțină dosarul înscrierilor pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021 – 2022

Înscrieri clasa 0

Anul școlar 2021-2022 este foarte aproape, așa că părinții deja se gândesc la înscrierea copiilor la școală. Iată tot ce trebuie să știe aceștia despre înscrierea la clasa zero!

Înscrierea la clasa zero 2020-2021. Tot ce trebuie să știe părinții

Înscrierile în învățământul primar vor începe în această primăvară, mai exact pe data de 15 martie și se vor termina pe data de 29 aprilie. Astfel, părinții care doresc să își înscrie copiii la școală trebuie să o facă în acest interval. Ministerul Educației a transmis că părinții vor afla dacă copiii lor au intrat la școala dorită pe 22 mai 2021. Un alt lucru foarte important este acela că și în 2021 repartizarea va fi făcut aleatoriu, pentru a nu fi create situații de preferință.

În acest an trebuie efectuată analiza psihosomatică a copiilor care nu au frecventat grădinița, dar și a celor care s-au întors din țară recent. O altă noutate este că așa-numita ”zi a porților deschise” este de domeniul uitării, pentru că de acum pot vizita clasele doar online: „toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare în anul școlar 2021-2022 organizează acțiuni de promovare a ofertei școlii pe site sau prin afișare la avizierul școlii”, a transmis Ministerul Educației.

Documente necesare pentru înscrierea copilului la clasa 0

Iată ce documente trebuie să aibă părinții la ei atunci când doresc să facă înscrierea propriului copil la clasa 0.

Actul de identitate al părintelui care face înscrierea, atât în fotocopie, cât și în original

Certificatul de naștere al copilului – fotocopie și original

* O copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, în cazul în care înscrierea se face pentru un copil care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv.

* În cazul în care înscrierea este cerută la altă școală decât școala de circumscripție, pe lângă documentele de mai sus părinții trebuie să depună sau să transmită pe e-mail sau prin poștă și documente în copie simplă care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare

* În cazul în care solicită înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, părintele menționează, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere, dacă este de acord cu înscrierea copilului la școala de circumscripție, în situația în care acesta nu este admis la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, transmite Ministerul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: