Redactia.ro
Home » Stiri » INSP: 95 de români au murit de gripă. Cum se poate agrava boala

INSP: 95 de români au murit de gripă. Cum se poate agrava boala

INSP: 95 de români au murit de gripă. Cum se poate agrava boala

Numărul persoanelor care au murit de gripă a ajuns la 95, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt un bărbat de 61 de ani din Prahova confirmat cu virus gripal tip A şi o femeie de 74 de ani din Constanţa cu virus gripal de tip A.

Cei doi aveau condiţii medicale preexistente. Bărbatul nu fusese vaccinat antigripal, iar în cazul femeii antecendentele vaccinale erau necunoscute.

În România a fost decretată epidemie de gripă la sfârşitul lunii trecute.

Am încheiat ședința comitetului de gripă. Deși aseară aveam o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei

S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării. Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei.

A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise.

Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantine”, a spus ministrul Sorina Pintea, la finalul lunii ianuarie.

Cum se poate agrava starea de gripă

Cu peste 200 de tipuri de virusuri responsabili pentru o răceală comună, inevitabil un adult se va confrunta în general cu 4-5 răceli de-a lungul unui singur an, iar în cazul copiilor numărul creşte până la opt.

Atunci când suntem răciţi ne putem confrunta cu un apetit mai scăzut şi chiar refuzul de a consuma lichide, însă acestea pot determina lipsuri în organism şi chiar prelungi răceală.

Deoarece în timp ce suntem răciţi organismul este suprasolicitat din cauza infecţiei şi combaterea simptomelor acesteia, starea de oboseală şi somnolenta va creşte. Este important să nu ignorăm acest semnal al corpului, în special în condiţiile în care sistemul imunitar este profund afectat de lipsa somnului.

În afara  consecinţelor negative asupra sănătăţii, fumatul afectează întreg sistemul respirator şi tusea. Atunci când fumaţi, plămânii deja iritaţi din cauza răcelii vor deveni mult mai sensibili şi mai inflamaţi, acelaşi fiind cazul şi tractului respirator”,  explică medicul Tania Bejan, potrivit csid.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: