Redactia.ro
Home » Știri » INSP, anunț îngrijorător despre evoluția pandemiei. Cele trei scenarii luate în calcul

INSP, anunț îngrijorător despre evoluția pandemiei. Cele trei scenarii luate în calcul

A inceput valul al treilea de coronavirus

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat, miercuri, o analiză referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus. INSP a precizat trei scenarii despre cum ar putea arăta situația infectărilor, în următoarea lună.

INSP, anunț îngrijorător despre evoluția pandemiei: Cele trei scenarii luate în calcul

INSP a publicat, miercuri, o analiză referitoare la creșterea cazurilor de coronavirus, în următoarea perioadă, odată cu redeschiderea școlilor. INSP a precizat trei scenarii care ar trebui luate în calcul, pentru următoarea lună, informează Observator.

Dintre cele trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţă o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, care ar duce la 8.900 de îmbolnăviri pe zi, în data  20 martie.

  • 1. Creştere constantă cu 1% pe zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice în 20 martie,
  • 2. Creştere constantă cu 2% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice în 20 martie,
  • 3. Creştere constantă cu 4% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice în 20 martie.

INSP a mai precizat faptul că la o săptămână de reluarea cursurilor, cazurile de SARS-COV2 au crescut considerabil, ceea ce ne îndreaptă spre scenariul 2.

”Începând cu data de 17 februarie (la o săptămână de la reluarea cursurilor) se înregistrează o creştere susţinută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluţia îndreptându-se spre scenariul 2”, a transmis INSP.

De asemenea, INSP mai trage un semnal de alarmă cu privire la grupa de vârstă 0-19 ani, deoarece ar putea răspândi boala în rândul persoanelor adulte.

”În perioada următoare este posibil să se observe un impact indirect datorat faptului ca 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri sa transmită infecţia la persoanele adulte din aceeaşi locuinţă, iar acestea, în funcţie de vârstă şi comorbidităţi, să prezinte forme de boala care să necesite spitalizare”, au mai precizat specialiştii.

INSP: ”Era de aşteptat că deschiderea şcolilor va introduce un nivel sporit de mobilitate”

Totodată, specialiștii INSP sunt de părere că odată cu relaxarea restricțiilor, din ultima perioadă, este de așteptat ca pandemia să evolueze.

”Era de aşteptat că deschiderea şcolilor va introduce un nivel sporit de mobilitate şi interacţiune suplimentare în cadrul comunităţilor, ceea ce va afecta situaţia epidemiologică. La acestea se adaugă si redeschiderea în unele zone a activităţilor operatorilor economici din domeniul HoReCa, jocuri de noroc şi cultura, precum şi probabil o relaxare la nivel individual în ceea ce priveşte măsurile de protecţie si a interacţiunilor, datorată oboselii pandemice”, se mai arată în raportul INSP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: