Redactia.ro
Home » Știri » Intră sau nu România în lockdown? Anunțul făcut de Raed Arafat:”Încercăm să evităm valul trei al pandemiei prin prevenție.”

Intră sau nu România în lockdown? Anunțul făcut de Raed Arafat:”Încercăm să evităm valul trei al pandemiei prin prevenție.”

Intră sau nu România în lockdown_

Raed Arafat, despre lockdown. Deși numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus din România este mai mic, asta nu înseamnă că pandemia de COVID19 s-a terminat. Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat că în situația în care apar focare în școli, se vor lua măsuri de carantină zonală, dar momentan, lockdown-ul nu este inclus.

Intră sau nu România în lockdown? Anunțul făcut de Raed Arafat:”Încercăm să evităm valul trei al pandemiei prin prevenție.”

Intră sau nu România în lockdown? Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, iar miliaone de oameni au murit din cauza noului virus. După luni întregi în care românii au stat în carantină și au respectat regulile impuse de autorități, există întrebarea dacă nu cumva România va intra din nou în lockdown.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat pentru Antena 3 că autoritățile se pregătesc pentru valul trei al pandemiei de coronavirus. De asemenea, acesta a recomandat respectarea măsurilor de protecție până când România va ajunge în situația în care se află Israelul, și anume că majoritatea oamenilor s-au vaccinat. „În primul rând pregătirea este prin a evita apariția valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment și vedem că e greu. Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția tuturor că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut, de exemplu, Israelul„, a spus Arafat.

Totodată, Arafat a declarat că secțiile de ATI vor exista pentru a prelua pacienții în stare gravă. Raed Arafat a menționat că sunt situații care pot fi ținute sub control. „Există unele cifre care sugerează creșteri, dar încă sunt controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase care să alerteze și există alte cifre care arată o staționare, un platou, așa că urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități mici, în Maramureș, în Timiș, am avut mai multe localități care au fost carantinate, pentru a opri creșterea care ajunsese în unele cazuri la peste 8 – 9 la mie”, a declarat șeful DSU.

România intră în Lockdown?

Multă lume își pune întrebarea dacă nu cumva, România va intra din nou în lockdown, având în vedere că multe state europene se află în lockdown din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în situațiile în care apar cazuri de infectare, cu tulpini noi, lockdown-ul este exclus, motiv pentru care românii nu ar trebui să își facă griji. „Eu sper să nu ajungem acolo. Nu se pune problema de lockdown în niciun caz, dar măsuri locale, măsuri zonale, asta da, poate crește numărul lor dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă în unele zone„, a afirmat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: