Redactia.ro
Home » Știri » Instituțiile de stat vor putea cumpăra mașini mai scumpe. Care ar putea fi prețul unui autoturism

Instituțiile de stat vor putea cumpăra mașini mai scumpe. Care ar putea fi prețul unui autoturism

Mașini mai scumpe

Deputații PNL au depus un proiect de lege prin care instituțiile statului pot cumpăra mașini mai scumpe. Concret, actul normativ prevede ca să fie majorate cu încă 2.000 de euro plafoanele achiziției autoturismelor.

Instituțiile de stat vor putea cumpăra mașini mai scumpe. Care ar putea fi prețul unui autoturism

Dacă acest proiect de lege va fi adoptat,instituțiile statului vor putea cumpăra mașini în valoare 20.000 de euro sau chiar 30.000 de euro. Totodată, cei care au inițiat actul normativ sunt de părere că acesta nu va afecta în vreun bugetul național.

Propunerea legislativă nu are impact bugetar deoarece achizițiile de autovehicule se vor realiza în cadrul bugetului aprobat pentru fiecare autoritate sau instituție, fără majorarea acestuia.

Care este scopul proiectului legislativ. Cum explică deputații PNL

Liberalii motivează demersul lor prin faptul că automobilile s-au scumpit, iar cheltuielile administrației publice nu au mai fost majorate din 2012.

Având în vedere faptul că, din anul 2012 și până în prezent, toate sectoarele esențiale ale României, dintre care și economia națională, au suferit schimbări importante, și având în vedere evoluția ascendentă a prețurilor de achiziție în sectorul de piață al autoturismelor, pentru ca normativele de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice să corespundă realității economice este necesară o intervenție legislativă de modificare a valorii maxime de achiziție a autoturismelor pentru dotarea autorităților și instituțiilor publice”, se precizează în proiectul de lege.

Până în momentul de față, plafonul pentru instituțiile statului era de 18.000 de euro, iar acesta putea fi depășit prin respectarea unor pași birocratici. Din instituțiile de stat care vor putea cumpăra mașini mai scumpe, sunt cele din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Un lucru este ambiguu la acest proiect legislativ. Se pot cumpăra mașini mai scumpe fără a cere aprobare. SRI  de exemplu, poate proceda astfel. Instituțiile statului pot cumpăra autoturisme mai scumpe și atunci când au misiuni diplomatice , în valoare de este 18.000 de euro cu aprobarea ordonantorului de credite, pe bază de memorandum aprobat de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: