Redactia.ro
Home » Știri » Internship la Guvern în 2021. Care sunt termenii și condițiile de înscriere

Internship la Guvern în 2021. Care sunt termenii și condițiile de înscriere

Internship la Guvern în 2021.

Dacă ai văzut vreodată să vezi cum se lucrează, de fapt, un guvern iată că ai această șansă odată cu programul de internship al acestei instituții. Află câți candidați pot participa și de ce acte ai nevoie pentru a te înscrie.

Internship la Guvern 2021. Cum trebuie să aplici

Programul oficial de internship al Guvernului ajuns deja la cea de-a opta ediție. Timp de două luni, cei selectați pot lucra în Guvern în funcție de ramura la care au aplicat.

Prima etapă a ediției din anul 2021 a adus disponibilitatea a doar 10 locuri, după cum arată un comunicat de presă al Guvernului. Aceștia își vor desfășura stagiul de practică în Palatul Victoria.

Depunerea candidaturilor a început chiar din luna februarie a acestui an și tot atunci a avut loc și prima etapă de selecție a participanților. Ediția din 2021 a programului oficial de internship al Guvernului este organizată ținând cont de criza sanitară în care ne aflăm. Guvernul a mai transmis și că în acest an sunt alocate 100 de locuri pentru doritori în patru etape. Iată care sunt acestea:

I. aprilie – mai : 10 locuri (au fost ocupate opt locuri)

II. iunie – iulie: 30 locuri

III. august – septembrie: 40 locuri

IV. octombrie – noiembrie: 20 locuri

– Etapa a II-a: iunie – iulie

* depunere candidaturi: 15 aprilie – 10 mai

* evaluare candidaturi: 11 mai – 14 mai

* anunţarea rezultatelor: 18 mai

– Etapa a III-a: august – septembrie

* depunere candidaturi: 7 iunie – 30 iunie

* evaluare candidaturi: 1 iulie – 9 iulie

* anunţarea rezultatelor: 15 iulie

Etapa a IV-a: octombrie – noiembrie

* depunere candidaturi: 2 august – 31 august

* evaluare candidaturi: 1 septembrie – 10 septembrie

* anunţarea rezultatelor: 15 septembrie

Acte necesare pentru a te înscrie la intership la Guvern 2021

* Curriculum Vitae;

* Scrisoare de intenţie;

* Adeverinţă de la instituţia de învăţământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior – integralist;

* Pentru absolvenţii de liceu: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anul I: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anii: al II-lea, al III-lea şi al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior – integralist;

* Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverinţă licenţă universitară/facultate;

* Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master – integralist;

Ce a declarat șeful Guvernului despre programul de internship 2021

„Am dorit să oferim posibilitatea celor mai valoroşi şi determinaţi studenţi să facă stagiu de practică în Guvernul României, în pofida dificultăţilor pandemiei. M-am implicat personal în procesul de selecţie, unul foarte riguros şi după standarde ridicate. Le doresc succes şi, cum le-am spus şi direct atunci când i-am întâmpinat la Palatul Victoria, acest stagiu să fie începutul unei frumoase cariere”, a afirmat premierul Florin Cîţu, citat în comunicat.

Iată cum se face departajarea:

„Pentru departajare în procesul de selecţie a candidaţilor pentru Programul Internship 2021, se vor depune şi alte documente/adeverinţe, diplome, certificate care atestă implicarea în diverse proiecte, programe, activităţi extra-didactice/ voluntariat organizat în proiecte, evenimente etc.”, se mai spune în comunicat.

Candidaturile pot fi trimise pe adresa de e-mail cabinet.pm@gov.ro.