Redactia.ro
Home » Știri » Intervenție neobișnuită pentru pompieri. Au fost chemați să salveze un șobolan corpolent

Intervenție neobișnuită pentru pompieri. Au fost chemați să salveze un șobolan corpolent

Intervenție neobișnuită pentru pompieri.

Intervenție neobișnuită pentru pompieri. Deși pare neobișnuit, pompierii sunt oamenii care sunt chemați să salveze viețile oamenilor, și nu numai. În urmă cu doi ani, pompierii din Germania au avut de-a face cu un caz special, extrem de special. Un șobolan corpolent a rămas blocat într-o gaură a capacului de canal, iar autoritățile au fost chemate să-l salveze. Și au reușit!

Intervenție neobișnuită pentru pompieri. Au fost chemați să salveze un șobolan corpolent

Intervenție neobișnuită pentru pompieri. Pare incredibil, dar câțiva pompieri voluntari din orașul german Bensheim au dat dovadă de umanitate după ce au fost chemați să salveze un șobolan blocat într-o gaură a capacului de canal. Fără să stea pe gânduri, pompierii au ajuns la fața locului și s-au apucat de treabă pentru a salva viața rozătoarei. Șobolanul era corpolent motiv pentru care a rămas blocat cu picioarele din spate înăuntru și capul în afară.

Operațiunea de salvare a șobolanului a fost una destul de mare, fiind necesară intervenția a opt pompieri și un expert în animale. Intervenția a fost filmată și postată pe rețelele de socializare, iar oamenii s-au întrebat dacă era nevoie ca echipele de salvare să conume resurse pentru o astfel de operațiune. Dar reprezentatul pompierilor a dat un răspuns absolut incredibil. „Chiar și animalele urâte de mulți merită respect”, a răspuns reprezentantul pompierilor.

Din fericire, rozătoarea a fost salvată și eliberată în canalul din care încerca să iasă când a rămas blocat. „Avea grăsime din rezervele pentru iarnă și rămăsese blocat cu picioarele din spate înăuntru și capul în față. Nu putea nici să se întoarcă nici să înainteze”, a explicat, Michael Sehr un reprezentant al pompierilor voluntari locali. O fetiță speriată a anunțat autoritățile după ce a văzut șobolanul blocat.

Pompieri români, chemați să salveze un pui de pisică

Pompierii salvează nu doar oamenii, ci orice suflet aflat în pericol. Un pui de pisică a fost salvat de pompierii din Capitală. Autoritățile au fost chemate la un incendiu din zona Gării București Nord. Salvatorii i-au acord primul ajutor puiului de pisică și l-au dus de urgență la veterinar. Din fericire, pisica a avut noroc, iar medicii i-au tratat rănile și i-au găsit imediat stăpân. „Să o laşi aici nu poţi!”, spune pompierul în timpul intervenției. Îi dă oxigen: „Hai, măi motănel!… Îşi revine! Eu zic că scapă. O luăm la noi la unitate”.

Alexandru Lungu lucrează de o viață în acest domeniu și nu a fost prima dată când salvează un animal din mijlocul focului. „După-amiază în jurul orei 16:00 am primit un apel că arde un canal la Gara de Nord. La fața locului erau flăcări violente care ieșeau din canal la 1 m, doi mai înalte ca noi. L-am stins prin inundare pentru că nu puteam intra acolo. După ce s-a stins, a ieșit foarte mult fum. Au intrat doi colegi să vadă dacă sunt prinse victime. Atunci am zărit ceva plutind prin apă. Ne-am dat seama că e pui de pisică. L-au luat, l-am aruncat pe mal. Nu mișca deloc la început. Am început să-i acordăm primul ajutor. I-am dat oxigen, masaj, am stimulat-o, să i punem sângele în mișcare. Și-a revenit ușor, ușor”, povestește pompierul Alexandru Lungu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: