Redactia.ro
Home » Știri » Interviul spectaculos luat de Cristina Țopescu Regelui Mihai. Cum i-a fost cultivată admiraţia faţă de Familia Regală

Interviul spectaculos luat de Cristina Țopescu Regelui Mihai. Cum i-a fost cultivată admiraţia faţă de Familia Regală

GALERIE FOTO (2) cristina Țopescu

Una dintre marile performanțe profesionale ale jurnalistei Cristina Țopescu a fost interviul-document realizat în 2005 cu familia regală a României.

Documentarul se numește „Regele Mihai, nimic fără Dumnezeu” și a apărut ulterior sub forma unei cărți apărute la editura Humanitas, însoțite de un DVD.

Interviul a fost difuzat la Prima TV, de Ziua Monarhiei, pe 10 mai 2005.

„Destinul ultimului Rege al românilor și, în același timp, al ultimului suveran în viață al unui stat beligerant în al Doilea Război Mondial transpare din acest interviu-fluviu cu totul altfel decât ni s-a făcut cunoscut în cărțile de istorie, măsluite de comuniști”, explica atunci Cristina Țopescu.

Cristina Țopescu a murit la 59 de ani. Care a fost cel mai mare regret al jurnalistei

Dincolo de referirile la evenimentele din perioada 1944-1947, Regele a mai vorbit, în interviu, despre exilul de cel puțin 44 de ani, dar și de povestea de iubire dintre el și Regina Ana, o poveste care dura de 50 de ani.

Ulterior, în 2013, la emisiunea „Verde-n Față cu Cristina Țopescu”, o ediție specială dedicată Principesei Margareta a României, jurnalista a fost la Palatul Elisabeta și a stat de vorbă cu Alteța Sa Regală. Aceasta a povestit despre copilăria și adolescența petrecute în exil, despre tristețea unui tată, așa cum a simțit-o un copil, un tată care era și este Regele Mihai I al României, despre dragostea Majestății Sale și a familiei sale pentru România și mai ales despre cum înțelege întreaga familie regală misiunea sa de a se pune în slujba propriului popor, poporul român.

Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 ani. Ea a fost găsită decedată duminică, în locuința sa din Otopeni, de polițiști, alertați de o vecină.

Cristina Topescu, decorată de rege cu „Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate“

În 2012, Cristina Țopescu a fost decorată de Regele Mihai I. Ceremonia solemnă în cadrul căreia au fost decorate cu „Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate“ o serie de persoane din mediul cultural, economic, educaţional şi din presa românească a avut loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta.

În prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, Regele Mihai a decorat cu „Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate“,  pe Cristina Țopescu, împreună cu Eugenia Ilie, Ing. Elena Drambei, Anca Mitu, Diana Zotescu, Alexandru Rusu, Luca Niculescu și Mihaela Rădulescu, scrie libertatea.ro.

Create în anul 2008, cele două Decoraţii Regale sunt destinate acelor persoane care dovedesc, dinăuntrul sau din afara Casei Majestăţii Sale, loialitate faţă de Rege şi Familia Regală, faţă de principiile şi valorile Statului român, în dimensiunea şi legitimitatea sa istorică.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: