Redactia.ro
Home » Știri » Invenție tipic românească. Cum fac românii bani din voucherele de vacanță

Invenție tipic românească. Cum fac românii bani din voucherele de vacanță

Invenție tipic românească. Cum fac românii bani din voucherele de vacanță

Iată cum fac românii bani din voucherele de vacanță. Se anunță controale de la Ministerul Turismului în următoarea perioadă, așa că aceștia ar trebui să fie cu mare băgare de seamă dacă nu vor să se trezească cu o amendă usturătoare.

Cum fac românii bani din voucherele de vacanță

Că românii sunt inventivi, toată lumea știe. Sunt și șireți, uneori. Iată că aceștia s-au gândit să facă bani din vânzarea voucherelor de vacanță, asta deși este complet ilegal. Bugetarii, în special, primesc aceste tichete menită să sprijine turismul intern, dar și companiile private le pot oferi angajaților în schimbul unor facilități fiscale.

Așa se face că românii își dau tichetele pe Internet, iar la schimb cer bani cash, arată un material Digi24. Jurnaliștii postului TV au făcut un experiment care demonstrează acest lucru. Românii care încalcă astfel legea ar putea primi amenzi destul de mari, pentru că Ministerul Turismului va începe controale cât de curând. Evident, cei care încalcă legea vor primi amendă, care nu este deloc mică: 26.600 de lei.

Trebuie discutat și despre proprietari de hoteluri care nu țin cont atunci când turiștii vin la ei cu vouchere de la alte persoane, arată sursa menționată mai sus. Mai jos, un astfel de dialog cu un hotelier.

Andreea Crăciunescu, jurnalist Digi24: – Acceptați vouchere de vacanță? Eu am, dar sunt ale prietenului meu. Se poate?

– Da!

– Să le folosesc?

– Da, da. Ca să faceți rezervare, să îmi trimiteți un avans. Eu pot să vă iau de pe cardul de vacanță. Îmi trimiteți de acasă poza de pe card față verso și poza de pe buletinul prietenului dumneavoastră.

E o situație din care nimeni nu are decât de pierdut, spun autoritățile, care îi îndeamnă pe oameni să evite să facă așa ceva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini