Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis, anunț pentru elevi și profesori. Președintele l-a chemat pe Ministrul Educației la Palatul Cotroceni

Iohannis, anunț pentru elevi și profesori. Președintele l-a chemat pe Ministrul Educației la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la Palatul Cotroceni pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru o analiză asupra școlii care a început de luni, după mai multe luni în care România a avut școlile închise din cauza pandemiei Coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după şedinţa de joi cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că au făcut împreună o analiză asupra şcolii care a început de luni, iar situaţia este bună. Potrivit președintelui, peste 2 milioane de elevi începând fizic şcoala din 8 februarie.

Iohannis, anunț pentru elevi și profesori

”Ne-am uitat la şcolile din România. Situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic, cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi care învaţă în scenariul galben. Peste 2 milioane de elevi au reînceput şcoala fizic, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a ținut, însă, să precizeze că ”trebuie să fim realişti: pandemia nu s-a terminat”.

”Cu cât mai bine respectăm restricţiile, cu atât mai puţine cazuri de noi infectări vom avea şi cu atât mai bine se va desfăşora şi şcoala în format fizic”, a mai precizat Iohannis.

” Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România”, a mai spus Iohannis după discuția cu Sorin Cîmpeanu.

Președintele a declarat și care a fost cea de-a doua temă a întâlnirii cu Ministrul Educației de la Palatul Cotroceni.

„A doua temă mare – cum putem finanța investiția din cei peste 30 de mld euro la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică generată de pandemie. Am căutat cele mai bune zone în care pot fi ceruți bani pentru a face școala românească mai bună. Dorim să oferim tuturor copiilor șansa de a învăța pentru a avea o meserie serioasă, a viitorului”, a mai detaliat Iohannis.

Iohannis l-a chemat pe Ministrul Educației la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, de la ora 14:00,  la Palatul Cotroceni pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Întâlnirea celor doi vine în contextul în care cele mai multe școli din ţară au reluat, de luni, 8 februarie, cursurile în format fizic, în localităţile unde rata cumulată a incidenţei este mai mică de 1 la mie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: