Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis convoacă o ședință la Palatul Cotroceni. Când vor fi anunțate noile măsuri de relaxare

Iohannis convoacă o ședință la Palatul Cotroceni. Când vor fi anunțate noile măsuri de relaxare

Sedinta

Președintele României, Klaus Iohannis va convoca o ședință la Palatul Cotroceni pentru a analiza noile măsuri de relaxare care vor fi luate începând de la 1 iunie 2020.

Guvernul ar putea anunța public vineri, noile măsuri suplimentare de relaxare după ce cazurile de îmbolnăvire de coronavirus în România scad.

Vineri ar urma ca măsurile suplimentare de relaxare să fie publicate

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a devenit constant, având câteodată unele creșteri și unele scăderi, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție trebuie să rămână valabile.

Klaus Iohannis va întreprinde astăzi de la ora 13.00 o ședință la Palatul Cotroceni, care prevede măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus cu premierul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educației, Monica Anisie, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Vitgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și șeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit RomâniaTv.ro,  în urma ședinței, Guvernul va urma să publice vineri, 29 mai noile măsuri suplimentare de relaxare elaborate.

Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi menţinem distanţa vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor şi, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii”, a spus Președintele României.

O nouă strategie pentru perioada 2020-2024

Miercuri, șeful statului a precizat în timpul unei declarații de presă că România va scăpa cu bine de această pandemie de coronavirus dacă românii vor fi responsabili și vigilenți.

De asemenea, acesta a precizat că în timpul ședinței cu CSAT a fost analizată o nouă strategie pentru perioada 2020-20224. Această strategie vizează mai multe domenii predcum sănătate, educație, economie, politică externă, Securitate energetică și cibernetică.

Strategia prevede siguranța cetățenilor români, și operează cu același concept de Securitate națională extinsă.

Totodată, președintele României a menționat că România este pregătită să-și apere interesele, simbolurile și bunurile naționale, dar și patrimonial și domeniile de excelență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini