Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis îi dă replica lui Mugur Isărescu după ce ne-a îndemnat să bem ceai de tei: „Probabil acolo sunt mai mulți tei în parc și se bea mai mult”

Iohannis îi dă replica lui Mugur Isărescu după ce ne-a îndemnat să bem ceai de tei: „Probabil acolo sunt mai mulți tei în parc și se bea mai mult”

Președintele Klaus Iohannis i-a dat replica lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR după ce ne-a îndemnat public să bem ceai de tei pentru a fi mai calmi, susținând că pe el l-a ajutat. Îndemnul a venit în contextul îngrijorării populației față de inflație. 

Președintele Klaus Iohanis i-a dat replica lui mugur Isărescu 

„Probabil acolo (la BNR – n.r.) sunt mai mulți tei în parc și se bea mai mult… Eu cred că este o încercare grea prin care trecem (…), eu cred că toată lumea va resimți (efectele crizei – n.r.). Gândiți-vă că plătim mai mult pentru benzină, pentru motorină, pentru alimente și este evident că trebuie să fim un pic mai atenți cu ce cheltuim, cât cheltuim și cum cheltuim. Guvernul lucrează la scheme de compensare, se discută despre anumite compensări la pensii, la salarii și așa mai departe. Însă trebuie să fim conștienți de faptul că acest război va crea în continuare crize. În perioade de crize este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci și cum cheltui banii”, a declarat președintele Klaus Iohannis joi, întrebat despre criza prețurilor și despre îndemnul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Ce ne-a recomandat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR pentru a ne păstra calmul

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu ne-a îndemnat să nu ne panicăm de situația scumpirii prețurilor și să bem ceai de tei pentru a ne păstra calmul:

„Presiunea costurilor s-a transmis cel mai mult la alimentele procesate, prețul la energie s-a transmis în produse agro-alimentare, dar si pe un fond de început de panică. Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația e caracteristică perioadelor de criză. E de înțeles. Autoritățile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înțeles și eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR – n.r). Deci e un sfat bun. Acest canal psiho-social al anticipațiilor, exagerările sunt specifice, dar nu fac bine”, a comentat guvernatorul BNR spirala scumpirilor.” 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: