Redactia.ro
Home » Homepage » Iohannis, îndemn pentru părinți: Trimiteți copiii la școală. Este inadmisibil să avem o generație pierdută

Iohannis, îndemn pentru părinți: Trimiteți copiii la școală. Este inadmisibil să avem o generație pierdută

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, susținută la Palatul Cotroceni, că școala trebuie să înceapă, fizic, cu reguli speciale pentru pandemia de coronavirus.

În acest an, spune șeful statului, „școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii”, dar aceasta „trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generație pierdută”.

„Deja în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie și la acestea lucrează Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Măsuri pentru începerea anului școlar

Referindu-se la ghidul măsurilor pentru începerea anului școlar, șeful statului a arătat că „măsurile nu sunt complicate”, „regulile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena”. Acesta îi îndeamnă să își trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Președintele a mai arătat că, în opinia sa, este foarte important ca școala să înceapă fizic.

„Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși.

Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru părinți

Întrebat de asemenea ce le transmite părinților care nu vor să semneze declarația pe proprie răspundere, prevăzută în proiectul publicat de Ministerul Sănătății, șeful statului a spus:

„Cred că nu trebuie să ne formalizăm prea tare, dar, pe de altă parte, în toți anii în care am fost la catedră, am constatat la toți părinții o preocupare intensă, părintească, corectă față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor. Și sigur că au partea lor de răspundere.

Nici aici nu văd vreo problemă și încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală, dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă, să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate, birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revin. Și părinții și școala și autoritățile locale.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: