Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis, noi declarații. Avem soluții pentru revigorarea economică

Iohannis, noi declarații. Avem soluții pentru revigorarea economică

Declaratia Presedintelui Iohannis

În urma întâlnirii pe care a avut la Palatul Cotroceni cu premierul, Ludovic Orban, cu ministrul Finanțelor și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, președintele României a declarat că deficitul bugetar pe anul 2020 va fi mult mai mare decât cel planificat inițial. Totodată, Klaus Iohannis a menționat că s-au căutat soluții pentru o finanțare bună pentru această criză.

Klaus Iohannis, despre deficitul bugetar al României

Șeful statului a declarat vineri în declarația de presă că în timpul ședinței cu prim-ministrul țării, ministrul Finanțelor și guvernatorul BNR s-au atins temele importante despre criza economică și s-au găsit și soluții bune.

Potrivit acestuia, subiectul ședinței s-a concentrat pe un subiect important, și anume deficitul bugetar.

E clar că vom avea un deficit mai mare. Și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile pentru revigorarea ecnomică. Economia România nu a fost oprită. Ne dorim cu toții să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentate de austeritate. E nevoie de măsuri foarte coerente„, a conchis Președintele țării.

Totodată, Iohannis a declarat că s-au găsit soluții  pentru toate aceste probleme și vor putea fi puse în aplicare doar dacă toate entitățile lucrează împreună.

Credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie atunci avem șanse bune să își revină economia românească„, a spus Iohannis.

Deficitul bugetar subiect de discuție la Palatul Victoria

Vineri a avut loc la Palatul Victoria o întâlnire între Președintele României cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turca și ministrul Finanțelor,Florin Cîți, ministrul Muncii,Violeta Alexandru, ministrul Transporturilor, Lucian Nicolare Bode, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Discuția dintre președintele Klaus Iohannis și miniștrii s-a axat pe relansarea economică a României, care a suferit modificări majore din cauza crizei de coronavirus care a pus stăpânire pe toate țările lumii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: