Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles. Alteța sa Regală i-a atras atenția președintelui

Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles. Alteța sa Regală i-a atras atenția președintelui

Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles

Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles. Președintele României s-a întâlnit, luni, cu Prințul Charles, la summit-ul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Cei doi au discutat despre schimbările climatice, iar Alteța sa Regală i-a atras atenția lui Klaus Iohannis cu privire la starea României.

Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles. Alteța sa Regală i-a atras atenția președintelui

Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles. Luni, președintele României a mers la Summit-ul Conferinței Națiunilor Unite privins Schimbările Climatice. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu prințul Charles, iar cei doi au discutat despre schimbările climatice și conservarea biodiversității. Liderii lumii au fost convocați la această întâlnire, pentru a discuta despre schimbările cliamtice și despre măsurile ce vor fi luate pentru conservarea biodiversității.

Prințul Charles l-a primit cu o mare căldură pe Klaus Iohannis. Se știe că Alteta Sa Regală are o slăbiciune pentru România, investind foarte mult pentru țara noastră. Prințul Charles a vorbit cu președintele României despre pădurile și viața sălbatică din România, care reprezintă un loc special în Europa. Din nefericire, defrișările masive, poluarea apelor și a solului și exploatarea intentisivă a resurselor pun în pericol echilibrul naturii. Astfel, Prințul Charles a insistat cu discuția cu Iohannis.

Liderul statului l-a asigurat pe fiul Reginei Elisabeta a II-a că România deține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor,aceasta fiind o initiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. „Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.

Președintele României și-a exprimat speranța că reuniunea COP26 va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Prințul Charles, despre România

Moștenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Charles, a făcut, spre sfârșitul anilor 90, un coup de foudre pentru România. Prințul Charles îi îndemană pe românii să își petreacă vacanțele în România și să descopere frumsețile acestei țări, într-un film realizat la reședința sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului. Filmul are o durată de cinci minute, fiind realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România. Fiul Reginei Elisabeta spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu mai bine de 20 de ani și a descoperit o țară de-a dreptul minunată.

De asemenea, acesta a mărturisit că România reprezintă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el se simte acasă. „România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Prinţul Charles în film.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: