Redactia.ro
Home » Homepage » Iohannis se pregătește să ajute din nou PNL. Care e planul său pentru votarea Guvernului

Iohannis se pregătește să ajute din nou PNL. Care e planul său pentru votarea Guvernului

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va sesiza Curtea Constituţională a României, dacă social-democraţii vor boicota votul pentru noul Guvern. Însă acesta este planul B.

La rândul lor, PSD-iștii au anunțat deja că-l vor duce pe Ludovic Orban la CCR. Social-democrații vor sesiza Curtea Constituțională pe un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și președinte după ce Orban a fost desemnat din nou pentru funcția de prim-ministru.

Potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, și  Klaus Iohannis ar urma să sesizeze CCR pentru un conflict între Parlament şi Guvern.

Dar până la o sesizare făcută de șeful statului, CCR trebuie deja să decidă dacă Ludovic Orban a fost desemnat premier de Iohannis respectând Constituţia.

Planul lui Iohannis pentru votarea Guvernului

În primă fază, premierul desemnat Ludovic Orban strânge rândurile şi negociază cu fiecare parlamentar în parte în încercarea de a obţine un cvorum în şedinţa în care ar trebui să se dea un vot pentru sau împotriva guvernului său.

Până să apeleze la ajutorul preşedintelui, liberalii vor încerca să forţeze un cvorum pentru şedinţa din plenul reunit.

Guvernul Orban II va fi votat în Parlament, cel mai probabil, pe 24 februarie.

Băsescu, atacuri dure la adresa președintelui și a premierului demis

Traian Băsescu a lansat luni seară atacuri dure la adresa Lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban.

„La cum îl umilește Iohannis pe Ludovic Orban, doar îl desconsideră, nu îl va numi premier pe termen lung. I-aș fi explicat, dacă mă întreba: Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus, nu repeta schema pentru că o să-ți pice rău. Pentru ce să faci asta? Eu n-aș accepta… să știu că urmează să cad, să mă duc de trei ori. E umilitor.

Ce președinte îți mai dă al patrulea mandat? Ludovic Orban pierde tot, poate și partidul. El n-a realizat în ce capcană l-a dus Iohannis. Știe că va cădea și face jocul penibil până la capăt cu programul de guvernare revizuit. Cât de caraghios să fii să faci asta? Trebuia să îi spună: Domnule președinte, eu am căzut o dată, că asta a fost înțelegerea. Dar la căderi haideți să mai căutăm pe altul”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: